התעוררויות בלילה

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

12/08/2007 | 08:56 | מאת: אביבית

שלום הבו שלי בן שנה שולוש קם בין4-6 פעמים בלילה שותה מים או חלב וממשיך לישון גם כשאני מנסה להפסיק את החלב זה ממשיך אין לו כאבים וביום יש לו מצב רוח טוב איך אפשר לגרום לו לא לקום העברנו אותו למיטה כפולה עם אח שלו כיון שהוא לא הסכים להיכנס למיטה שלו (במיטה שלו הוא התעורר במשך שבוע לכמה שעות כל לילה) וזה גם לא עזר

21/08/2007 | 01:13 | מאת: ליבי כץ-משיח

אביבית שלום ותודה על הפנייה, אני מתנצלת על התשובה המאוחרת שנובעת מחופשה קצרה. האם הילדון שלך היה מתעורר כך כל הזמן? זוהי שגרת הלילה שלו? האם היה משהו ששינה זאת? בן כמה האח שלו שציינת? אחים נוספים? אם זו אינה ההתנהלות הרגילה שלו ופתאום הוא עבר לקימות המרובות הללו צריך לפסול כל מיני אפשרויות כמו אוכל שאינו משביע דיו בשעות שלפני השינה, רצון לתשומת לב על רקע הופעה של אח קטן חדש (בלילה זה זה זמן נטו שלו, גם אם הוא כולל כעס מצידכם) ואז מומלץ להפנות לו יותר קשב באופן מסודר במהלך שעות היום, כאבי אוזניים, צמיחת שיניים מאוחרת. אני מנסה להאיר בפנס כיווני מחשבה... תנסי לבחון את החודש חודשיים אחרונים ולראות מה השתנה. ושוב, אם ההתנהלות הזו אינה רגילה, עדיף לפנות קודם כל אל רופא הילדים שמכיר אותו ואותכם. דבר שני ובאותה נשימה, שינה אינה תחום ההתמחות שלי. האדם המוסמך ביותר לנושא שינה אצל תינוקות שנתקלתי בו בארץ ואינו רופא ילדים הכרוך במעבדות שינה כמו ד"ר אבי שדה, היא הגברת חנה לוינסון שעובדת עם קופת חולים כללית. אני אינני מנויה בקופה, אין לי שום אינטרס כלשהו כלפיה ויצא לי לראות אותה בפעולה. אני ממעטת מאוד על המלצות אבל נשמע שכאן יש משהו נקודתי שמפריע לילדון ולכם. ממליצה לבדוק אם היא לא פעילה בפורום כזה או אחר. רק טוב