רגרסייה או סתם פאניקה

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

09/08/2007 | 16:06 | מאת: אליאב

שוב שלום, בני בן החודשיים וחצי, החל למלמל ולקשקש כבר בגיל חודש. יש אפילו מספר קישקושים שהצלחנו להבין: למשל: גררררררר = אני רוצה. גרררררר פפףףףףף = רוצה בידיים. במשך תקופה קצרה "ניהלנו שיחות" שנימשכו מס' דקות אך בשבועיים האחרונים נראה כי הוא מעדיף להביע את עצמו בבכי כמעט בכל דבר וכשמנסים לדבר איתו הוא פשוט בוהה או מתעלם. אני סתם בפאניקה או שיש כאן משהו שצריך לבדוק? מה אפשר לעשות ע"מ לדובב אותו לדבר שוב? תודה

10/08/2007 | 15:14 | מאת:

שלום אליאב ותודה על הפנייה, לא פאניקה ולא רגרסיה. התפתחות תקינה של הילדון שלך היא הסיבה להעלמות המילים בינכם. אני ממליצה על הקריאה של הקישור מצד שמאל למעלה שעניינו שפת תינוקות. יש להם תחילת שפה שמבוטאת בצלילים מסויימים עד גיל שלושה חודשים אחר כך הרפלקסים שלהם מתחילים להתפתח והיכולת הזו להפקה נעלמת ובמקומה מתבסס לאט לאט תהליך רכישת שפה מילולית "רגילה" למשל כשהם בוכים ומעגלים את הפה קרוב ללידתם זה תחילת ה"עבודה" על רפלקס הפיהוק שמביע רצון לישון... הרפלקס מבשיל בערך בגיל שלושה חודשים.... כך שאתם בהחלט נמצאים במקום הנכון. ולגבי עשייה ועידוד: לדבר איתו הרבה ולנסות להפיק אינטראקציה - לנהל שיחות ולהגיב על דברים שהוא "אומר" - ההדדיות הזו מפתחת אצלהם את הרצון והתמריץ ל"דבר" . רק טוב