הליכה לים

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

03/08/2007 | 01:10 | מאת: מ

האם אפשר ללכת עם תינוק בן 5 חודשים לים ולהכנס טיפה למים כמובן בשעות אחה"צ [אם זה חשוב אז הוא נולד פג גיל מתוקן 3.5 חודשים] תודה רבה

05/08/2007 | 03:31 | מאת:

שלום למ ותודה על הפנייה, אפשר ללכת לים עם תינוק בן חמישה חודשים אבל צריך ליישר ציפיות (כמובן בשעות שאין בהן שמש ישירה, חמש וחצי מתחיל להיות נעים לדעתי, תבדקי זאת). הוא יהנה מלהסתכל סביב, מהריחות, מהגלים מהרוח אפילו מקצת משחק בבוץ אם זה יהיה לידו. יכול להיות שיהיה לו נחמד ויכול להיות שלא... יש הטוענים שאוויר הים מאוד בריא לתינוקות אבל צריך להערך כך שהחול לא יהווה מטרד- חול בחיתול מאוד לא נעים, ואכילת חול אינה טעימה במיוחד כך שכל אוכל שתביאו צריך להיות מאוחסן היטב. חול זו התנסות מצוינת מבחינת גרייה חושית אבל לשטיפה לאחר השהייה בחוף צריך להתכונן, צריך גם לשים לב שהוא לא אוכל חול (כבר אמרתי). הברזים בחוץ אינם מספקים אלטרנטיבה טובה כי הזרם בהם מאוד חזק בדרך כלל. אם תדאגו לדלי (מיכל גדול) ולמלא אותו ולשטוף ביד זה יכול מאוד להנעים וגם משחק נוסף, כי תינוקות מאוד אוהבים מים. צריך לראות בתגובות שלו עד כמה הוא נהנה ו"לזרום" - קחו בחשבון שיכול להיות שהוא יקטר אחרי 10 דקות או יהנה שעה ארוכה. שעות הערביים הם נעימות ומומלצות הרבה יותר מהבוקר. בגדים נוספים חמימים יותר לאחר השהייה (סליחה על הפולניות). אחרי כל התשובה הארוכה שלי. ממה את/ה חושש/ת?