הנקה

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

13/07/2005 | 12:40 | מאת: P

בני בן שנה וארבעה חודשים ועדיין יונק ביום ובלילה, וזאת, בנוסף לתזונה רגילה. אני מעוניינת להפסיק בהדרגה את ההנקה, אך הוא דורש זאת, ובוכה כשאני מסרבת, ולכן, אני ממשיכה להניק. שאלתי היא כיצד אוכל לגרום לו לרצות להפסיק מבלי לפגוע בו ומבלי לגרום לו להרגיש שאני לא רוצה בקירבה הזאת (אני חושבת שההנקה לא עונה על צורך לאכול אלא הוא פשוט נהנה מהקירבה). שמעתי שיש נשים שמורחת משחה מרירה ולא טעימה על הפיטמה. אודה מאוד לתשובה.

13/07/2005 | 15:16 | מאת: אני

לא למרוח משחה מרירה, למה להותיר לו טעם רע ממך (תרתי משמע) פשוט לחשוב אילו הנקות הכי מציקות לך, ואותן להוריד, ולאט לאט להוריד הנקות, הדרגה היא הדרך הכי טובה, כמובן לחבק ולנשק כל הזמן ולתת הרבה מגע פיזי שיחליף את ההנקה. תסבירי לו, בגיל הזה הם מבינים הכל, תסבירי ותסבירי ותסבירי, בסוף זה יקרה, קחי אוויר..