הפרעות שינה פתאומיות

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

16/07/2007 | 09:31 | מאת: רונית

שלום שמי רונית ויש לי תאומים בן ובת בני שנה וחצי מזה כמה ימים שהבת אינה מוכנה לישון במיטתה. ברגע שמניחים אותה במיטה היא מתחילה לצרוח לא בכי פינוקי אלא ממש בכי של פחד מדובר בילדה חברותית שהיתה הולכת לישון בלי כל בעיה רק היית מניחה אותה במיטה והיא היתה משחקת עם עצמה עד שהיתה נרדמת לבד בדקתי אם זה משהו בחדר שמפחיד אותה אבל זה לא היא הסכימה לישון במזרן על רצפת החדר בשבוע שעבר הענשנו אותה על משהו רע שעשתה כשהעונש היה להיות במיטה ומיד לאחר מכן השכבנו אותה לישון האם יכול להיות שהיא מקשרת את המיטה לעונש ובגלל זה לא מוכנה להיכנס מה עושים אנחנו ממש אובדי עצות אודה לתשובך המהירה רונית

17/07/2007 | 10:17 | מאת:

שלום לרונית ותודה על הפנייה, מתוך דברייך נשמע שהיא בהחלט מקשרת בין העונש שניתן לה לבין המיטה. הייתי מנסה לנתק את הקשר הזה לאו דווקא בלילה אלא לעשות אוהל מבדים למשל ולשים אותו במיטה. לשחק במהלך היום - לא באופן מופגן מדי כי הם כמובן קוראים אותנו בקלות - בקרבת המיטה ולראות את התגובות. בשום אופן לא לדחוף אותה לשם. פתרון נוסף הוא לנסות להחליף בין המיטות או מיקום הילדים בהם. הדברים שניסיתי להעלות כאן הן מניסיון אישי שלי ותאומים הם לא תחום התמחות כך שהייתי שוקלת לשאול גם מומחה לתאומים אם יש כאן משהו נוסף. רק טוב