גריית חושים

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

08/07/2007 | 20:33 | מאת: דפנה

שלום רציתי להתייעץ איתך לגבי תינוק בן חצי שנה.הוא שמן וכמעט שאינו מזיז את עצמו.הוא מחייך לא הרבה וצוחק בקול גם לא ממש הרבה.האמת שהוא נראה שקט לדעתי שקט מדי.הוא יוצר קשר עין עם הסביבה.הוא אינו מתעניין בשום חפץ הוא מחזיק ממש לשתי שניות אם ממש נותנים לו צעצוע.כשהוא שוכב על הבטן הוא מסתכל סביבו אבל אינו מגי ש יד לצעצועים פשוט שוכב לו.האמת שנוירולוג בדק אותו והוא טוען שצריך רק פזיוטרפיה.האמת שאני מודאגת שאינו מתעניין וצוחק מעט.לי לא נראה שזה עניין רק של חיזוק שרירים.הלוואי ואני טועה.לאן אוכל לפנות ולהיות רגועה יותר.אשמח בכל זאת אם תמליצי על מרפאה באזור ראש העין.המון תודה על האוזן הקשבת והעצות.

10/07/2007 | 23:03 | מאת:

דפנה היקרה שלום ותודה על הפנייה, אני מסתובבת עם השאלה שלך בתוכי כבר מאתמול וחשבתי איך להשיב לך כראוי. חשוב לי להגיד שהמצב שאת מתארת דורש בדיקה. קודם כל הייתי הולכת לרופא ילדים נוסף ומתייעצת איתו. אם ניתן שזה יהיה רופא ילדים שגם עובד בבית החולים. דבר שני, הייתי מתעדת את התנהלות היום-יום שלו למהלך של כמה ימים ואם אפשר שבועיים: מה הוא עשה, כמה זמן ישן, כמה זמן שיחק, כמה אכל. זה יכול לתת תמונת מצב מצוינת ויכול להיות שהוא פשוט "עצלן" קצת גופנית בגלל ההשמנה שלו. איפה הוא באחוזונים? ממה מורכבת התזונה שלו? יש לו אחים/אחיות? אני צריכה לברר לך איש מקצוע בראש העין כי כרגע לא עולה בראשי אדם מסוים אבל הייתי מתחילה מכאן. אברר וכמובן שאחזור אלייך. אם את שואלת אותי מלבד היומן מה לעשות הייתי מנסה לעשות איתו טיולים במנשא אם אפשר והוא לא כבר לך מדי בשעות הערב או מוקדם בבוקר ולתת לו תשומת לב מתוגברת ולנסות לצרף חבר משפחה לסיבובים שתוכלו לעשות תורות ותוכלי להתרשם מהבייבי קצת מהצד. הגעת לנוירולוג עם המלצת רופא או שרופא הילדים שלך הוא גם נוירולוג? אני פשוט מנסה לקבל פה תמונה כללית ובכל מקרה מאחלת רק טוב. רק טוב