מורדת

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

02/07/2007 | 00:57 | מאת: מירב

ליבי שלום, בתי בת שנתיים וארבעה חודשים , לאחרונה היא החלה ללא שום סיבה להתנגד יתר על המידה ( יש לציין שגם לפני אך עכשיו זה יותר בהעצמה) היא צועקת כשמלבישים אותה במיוחד בבוקר או עושים לה אמבטיה, אני משקפת לה את ההתנהגות , יש לציין שהכל נעשה איתה בדרכי נועם על אף הצעקות אנו לא מרימים את הקול בחזרה אך זה לא עוזר היא צורחת ממש חזק וברגע שאני מסיימת להלביש אותה היא שותקת כאילו כלום לא קרה וממשיכה לשחק ולהיות מקסימה כמו שהיא. יש לך אולי רעיונות איך להעביר בשלום את הרחיצה וההלבשה תודה מירב.

02/07/2007 | 13:17 | מאת:

מירב שלום ותודה על הפנייה, חשוב לי לציין שזה לא תחום ההתמחות שלי ומה שאני אומרת כאן הוא פשוט מניסיון אישי ושל אנשים מסביבי. אני רוצה לשאול אותך שאלה כנגד - מה את עושה בתהליך ההלבשה ובאמבטיה? אני אוהבת את שיטת ה"או או" כלומר את הבגדים היא יכולה לבחור אבל מתוך שתי אפשרויות על כל פריט לבוש כך שמצד אחד ניתנת לה זכות הבחירה ומצד שני את זו שבעצם בחרת. מה לגבי האמבטיה? באיזה שעה אתם עורכים אותה? הרבה מאוד ילדים אוהבים להיות במים ולא אוהבים להכנס אליהם... (גם אנחנו כאלה לפעמים). האם יש לה אחים גדולים? האם אפשר להקדים את שעת האמבטיה ואז לבדוק עם תוספת הזמן מאפשרת לה להתארגן? אני רק מעלה שאלות