תינוקת צעקנית => תשובות לשאלותייך-פנייתי מ ה 17.6

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

24/06/2007 | 08:09 | מאת: אפרת

ליבי שלום, קודם כל תודה על התמיכה! זה ממש קשה... אבל אני משתדלת להיות חזקה. לגביי הפגות, היא הייתה בבית חולים שבועיים וחצי בלבד, היא הייתה באינקובטור מספר שעות לאחר הלידה ואחר כך בחדר רגיל עם עוד 30 פגים לערך. היא לא יכלה לינוק לכן בחודש הראשון שאבתי לה חלב אם ולאחר חודש נגמר לי החלב אז עברתי לסימילאק נאושור עד היום למעשה. הילדה עדיין לא יושבת עצמאית ואוכלת לבד (כנראה שלא הסברתי נכון) היא לא יכולה לשבת ללא עזרה או שאתמוך בה, לאכול אני מאכילה אותה עם כפית למרות שכשאני נותנת לה עוגיה או במבה היא מחזיקה לבד ואוכלת, ולמיטב הבנתי זאת התפתחות תקינה. מבחינת הבכי בלילה, לי תמיד נראה שמשהו מפריע לה או כואב לה.. ולגביי הצעקות שלה, זה קורה בעיקר כשהיא רוצה שארים אותה או שמשעמם לה. למרות שהיא גם ממלמלת בקול חזק. היא מאוד עירנית והשמיעה שלה מעולה - למרות שזאת עדיין לא בדקנו בטיפת חלב, פשוט אני רואה את התגובות שלה לקולות ורעשים. לגביי המעבר, בבקרים היא בפעוטון כך שאשתדל לעשות הכל עד אחר הצהריים שאחזור. מה גם שאני ובעלי החלטנו שנעבור לדירה רק כשהכל יהיה מסודר לגמריי. סיכמנו גם שבימים הראשונים הוא יהיה איתנו הרבה מהרגע שהוא מביא אותה מהגן, יהיה במקלחת שלה וגם קצת אחרי בשביל לתת לה את זה בהדרגתיות. האם זה נכון? או שכדאי לעשות את הקאט מההתחלה? למרות כל המתח והתעקות אנחנו רוצים ומקווים להיות חברים טובים. הוא יאסוף אותה כל יום מהגן ויהיה איתה איזה שעתיים בדירה שלי, אצלו, אצל הוריו אפילו סתם לטייל. סיכמנו גם שלפחות פעם בשבוע נעשה משהו ביחד עם הילדה, ארוחת צהריים או טיול דברים כאלה כי חשוב לנו לתת לה הרגשת משפחה אפילו שאנחנו נפרדים. האם אנו פועלים נכון?...... תודה.

24/06/2007 | 09:25 | מאת:

אפרת היקרה שלום ותודה על הפנייה, אני שמחה לשמוע שאת מסתדרת ועדיין אם תרשי לי הייתי ממליצה לקחת פסק זמן גם מהסידורים ולשבת עם חברה טובה או לבד במקום ליד הים ולתת לעצמך קצת זמן. מעט. בשבילך. אני לא יכולה להגיד לך מה נכון כי לדעתי יש פה כל כך הרבה גורמים שרק את ובעלך מכירים ויודעים. אתם חיים את החיים האלה. אם אתם מסוגלים לעשות את המעבר בכל המישורים בהדרגתיות זה נשמע מצוין, נפלא. רק תבהירו לעצמכם מה יהיה אם אתם לא מתמידים בזה ומראש להכריז על דברים קבועים. שתהיה קביעות בחיים של הילדה וגם חשוב לא פחות בחיים שלכם. לגבי הילדונת הייתי הולכת למרפאה בעיסוק לעשות כיוונון עדין כשתעברו את המשוכה הזו. אין צורך לעשות יותר מדי דברים בבת אחת אבל הייתי בודקת את זה. אין קשר בין היכולת שלה לתפוס אוכל לעומת שרירי בטן וגב וחגורת כתפיים לישיבה. לגבי הצעקות, גם כאן צריך לראות איך היא מגיבה למעבר ואחר כך לבדוק את העניין שאפשר לעשות זאת עם אותו איש מקצוע לבחינה ראשונה או עם קלינאית תקשורת. אם את רוצה לקדם דברים דרך הרשת הייתי מציעה לפנות לפורום של קלינאי התקשורת http://www.ishla.org.il/ - הם מקור לא אכזב של תשובות אבל גם הם בסופו של דבר יבקשו לראות את התינוקת שלך כדי להגיד דיעה מקצועית ומוצקה. מאחלת לך ולבייבי המון הצלחה בדרך החדשה שלכן. רק טוב