אכילת מוצקים

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

13/06/2007 | 18:15 | מאת: שרי

שלום, אני אם לראשונה לתינוק בן 8 חודשים, מזה כחודשיים אני מנסה להכניס לתפריט שלו את המוצקים: ארוחת פירות וארוחת ירקות (לאחרונה עם עוף) ללא הצלחה. היו כ 2 או 3 פעמים שהסכים לאכול כמה חצאי כפיות ותו לא.הוא אוכל סימילאק בכמות של 180 /200 cc בממוצע כ 4-5 פעמים ביום. משקלו טוב לגילו. מה עושים? ציינו בפני שככל שיאחר להתרגל למזונות אלה כעת כך יהיה במשך כל ילדותו ? האם זה נכון? אשמח לקבל טיפים איך "לגרום" לו לרצות לאכול, ובכלל התיחסות לענין. תודה מראש.

14/06/2007 | 21:48 | מאת: מיכל

כדאי לך להתייעץ בנוסף גם עם אלן שיין בפורום ההנקה באתר זה.

16/06/2007 | 12:30 | מאת:

שלום לשרי ותודה על הפנייה, אלן שיין היא אכן מקור לא אכזב לידע בנושא של הנקה ועוד הרבה דברים. אני בטוחה שדבריה יהיו רלוונטיים וטובים ותודה למיכל על ההפנייה. מניסיוני האישי עם הילדונת שלי ועם ילדים בסביבה אני יכולה לספר שהצגת המוצקים לא עברה אצלנו חלק. קראתי הרבה חומר על העניין וניסיתי כל מיני דברים שאוכל רק להציע גם לך לנסות ושוב, העצה הטובה ביותר שלי לכל עניין עם היצורים הקטנים שלנו שמכל שלל העצות שאת מקבלת מהסביבה את צריכה לברור את אלו שאיתן את חשה בנוח ושאינטואיטיבית נשמעות לך נכונות. תינוקות מאוד שונים אחד מהשני - כמונו ה"גדולים" וצריך לראות איך הדברים משתלבים במכלול הזה של המשפחה שלך. לעניין האוכל: הארוחות יכולות להיות מעין משחק. מדברים על החשיבות של האסתטיקה בהגשה של האוכל ובשיתוף של התינוקת במהלך הארוחה המשפחתית. שתראה איך גם אחרים אוכלים ותהפוך לחלק מהעניין. לשים לפניה אוכל אצבעות וערימות (קטנות) של מאכלים שונים - אני משערת שהיא כבר יושבת בכסא? פשוט לשים לפניה דברים על המגש ולתת לה לבחור. שוב, בדגש האסתטי לנסות לערבב מרקמים שונים. לתת הזדמנות לכל מאכל לקבל את המקום האהוב (או לא) כך שהצגה של מאכל חדש צריכה לקחת בערך שבוע. לתת לה באמת הזדמנות לבדוק את האוכל. לא להתרשם מהכמויות הקטנות. זה דבר שלמדתי על "בשרי". הם ממש טועמים בהתחלה. טעימות קטנות וכמויות אוכל קטנות - הם אינם מגיעים לאכול "ארוחה" של גדולים. תחשבי שאפילו לגדולים לוקח זמן להסתגל למאכל ואת קודם "בודקת" אותו ואחר כך מתרגלת אליו ולאט לאט גם ניזונה ממנו. לא תאכלי בדרך כלל ארוחה ענקית של משהו חדש -תתייחסי לזה במעין זהירות. הכמויות הולכות וגדלות בקצב איטי. אוכל לא צריך להיות עונש ואנחנו צריכים לבדוק עם עצמנו אם אנחנו לא עושים פה כל מיני מניפולציות עליהם (אני פולנייה באופי ועם כל הבדיקות שלי כשזה הגיע לאוכל היה לי מאד קשה - מודה ומתוודה) לא להתנות אוכל בשום דבר. מאוד מומלץ שלא לקשר בין אוכל וטלוויזיה - זה באמת מאוד נוח אבל אנחנו מקבלים אחר כך ילד שלא יכול לראות תוכנית בלי "משהו בפה".... ואם לא אמרתי אז מרקמים שונים. אפילו לגזר יש מרקם של מחית ומרקם של עוגה ומרקם של גזר מגורד... בקיצור, הרבה סבלנות ובאהבה. היא לא מתנגדת אלייך - היא מגלה עולם חדש :) רק טוב