לעבור מסימילאק חלבי למטרנה צמחי

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

10/06/2007 | 14:00 | מאת: אינה

ליבי שלום.פניתי אליך לפני כמה ימים בקשר לילדה בת חצי שנה שסובלת מכאבי בטן. היינו אצל הרופא בבית חולים מאיר והרופא אמר שכדאי לעבור לסויה.אבל אני קצת מבולבלת כי הרופא משפחה אמר לי שסויה לא בריא וגם טיפת חלב. איך את חושבת כדאי לעבור למטרנה צמחי. מה טוב בזה? מה לא טוב?הילדה עד עכשיו בוכה מכאבי בטן בשעות הערב ובמשך הלילה מתוררת כל שעה מכאבי בטן.תודה

13/06/2007 | 16:35 | מאת:

אינה שלום ותודה על הפנייה, בדיקת רגישות לחלב תוכל לתת לך תשובה וודאית לגבי חלב צמחי או רגיל אם אין אינדיקציות אחרות לעבור לתחליף חלב על בסיס של סויה. צריך לבקש אותה מרופא הילדים. אני אינני תחליף לאף איש מקצוע בתחום הגיל הרך. לגבי סויה, יש מחקרים שסויה מכילה בתוכה הורמונים צמחיים שמאיצים התבגרות מינית ורופא הילדים שלך יוכל לתת לך מידע יותר מדויק. שלחתי שאילתה בעניין לארגון רופאי הילדים האמריקאיים ומקווה לקבל תשובה היום או מחר. לא ציינת על רקע מה הגיעה הקטנטונת שלך לבית החולים ואני חייבת להדגיש כאן שוב שדעתי אינה מחליפה דעה של אף איש מקצוע לגיל הרך. אם את לא מרוצה מרופא הילדים לכי לרופא ילדים אחר שחברה או משפחה המליצה לך עליו אבל לדעתו אין תחליף. מאחלת בריאות שלמה לתינוקת ורק טוב

13/06/2007 | 16:37 | מאת:

אינה שלום ותודה על הפנייה, בדיקת רגישות לחלב תוכל לתת לך תשובה וודאית לגבי חלב צמחי או רגיל אם אין אינדיקציות אחרות לעבור לתחליף חלב על בסיס של סויה. צריך לבקש אותה מרופא הילדים. אני אינני תחליף לאף איש מקצוע בתחום הגיל הרך. לגבי סויה, יש מחקרים שסויה מכילה בתוכה הורמונים צמחיים שמאיצים התבגרות מינית ורופא הילדים שלך יוכל לתת לך מידע יותר מדויק. שלחתי שאילתה בעניין לארגון רופאי הילדים האמריקאיים ומקווה לקבל תשובה היום או מחר. לא ציינת על רקע מה הגיעה הקטנטונת שלך לבית החולים ואני חייבת להדגיש כאן שוב שדעתי אינה מחליפה דעה של אף איש מקצוע לגיל הרך. אם את לא מרוצה מרופא הילדים לכי לרופא ילדים אחר שחברה או משפחה המליצה לך עליו אבל לדעתו אין תחליף. מאחלת בריאות שלמה לתינוקת ורק טוב