מקלחת

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

07/06/2007 | 09:36 | מאת: יונית

היי, בתי בת שנה וארבע ממש אוהבת מקלחות ובכלל מים...מאוד משתעשת ומשחקת בזמן האמבטייה, שלשום באתי להכניס אותה אך המים היו חמים מהרגיל והחלה לצרוח ולבכות בהיסטרייה....לא הסכימה להכנס ובסוף ויתרתי כי הייתה ממש באטרף מה שבחיים לא קרה..אתמול שוב באתי לקלח אותה וסירבה בכל תוקף שוב החלה לצרוח ולא הסכימה שלבסוף עשיתי לה בכוח כי הייתי חייבת לקלח אותה אבל היא ממש הייתה באטרף..מאוד נלחצתי ואיני מבינה מה קרה לה ומה השינוי הפתאומי שחל?. אשמח לייעוץ ממכם, תודה, יפית

13/06/2007 | 13:38 | מאת:

יונית שלום ותודה על הפנייה, נשמע שבתך קצת נכוותה וצריך להסתכל על העניין מנקודת הראות שלה. אם את יכולה להחליף "נוף" למשל לעשות לה מקלחת קצרה ולא אמבטיה זה יכול לשפר, יש גם כל מיני דגים וצעצועים שבודקים את חום האמבטיה שאת יכולה לשתף אותה במשחק בהם. היא צריכה קצת זמן וברור שהיא נזהרת ממים. אפילו לשטוף אותה יום אחד עם ספוג... קצת משחקי מים כדי לא לקבע אותה בחוסר רצון שלה למים. רק טוב