שינה אצל בן שנה ושלוש

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

07/06/2007 | 09:22 | מאת: יפית

שלום רב, בני בן שנה ושלושה חודשיים, ילד מאוד מפותח לגילו(טפו טפו).. משהוא תינוק עד כה הייתי מאכילה אותו בקבוק בערב ומייד הוא היה נרדם על הידיים שלי לאחר מס' שניות..לפני שבוע אחרי סיום הבקבוק הוא מצביע לי שהוא רוצה ללכת למיטה שלו,אז אני שמה אותו והוא מתחיל להתגלגל והוא מת לישון...ובסופו של דבר אחרי חצי שעה נרדם וחייב שאני יהיה נוכחת בחדר......מה קרה לו?.מה שינוי הנה"ל?.אז היה נרדם בקלות 20:00 בערב ועכשיו זה נהפך ל21:00 עד שהוא מצליח להרדם????? מה עליי לעשות? *אני לא יודעת אם אני צריכה לציין אבא שלו בתקופה האחרונה מרבה להעדר מהבית לצורכי עבודה והוא מאוד מאוד קשור אליו..האם יש קשר אחד לשני?. תודה, אמא מודאגת

13/06/2007 | 16:46 | מאת:

יפית היקרה שלום ותודה על הפנייה, אני כותבת בדוחק של זמן אבל למה לא להקדים את כל שעת ההשכבה בשעה תוך 4 ימים (רבע שעה לכל יום) ולראות איך הדברים מתנהלים. הוא מפספס כל פעם את שעת ההשכבה שלו וקשה לו להרדם. נפלא שהוא מציין שהוא רוצה לישון וצריך לחשוב באילו דרכים נוספות אפשר לעזור לו בכך. אולי לתת בקבוק שלא לפני ההשכבה אלא מעט לפני? סיפור וגם צחצוח שיניים לציין מנהגים של שגרה "חדשה"? אני בטוחה שיש לך רעיונות טובים משלי לגביו. רק טוב