הפיכת היום והלילה בשינה

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

06/06/2007 | 12:50 | מאת: רונית

שלום לפני שבוע בשעה 21:20 בלילה נולדה לי בת מקסימה. אני מניקה אותה וברור לי שיש לי מספיק חלב. ביום היא ישנה נהדר, והיא אוכלת כל 2-4 שעות. הבעיה היא שבשעות הלילה היא עירנית ולא רוצה לישון. היא מתעייפת בההנקה וישנה דקות ספורות, לפעמים שעה. אמרו לי שתינוקות שנולדים בלילה הופכים את סדר היום. האם זה נכון? מה ניתן לעשות על מנת שהלילה יהיה לילה? תודה מראש על התשובות. רונית

16/06/2007 | 12:41 | מאת:

רונית שלום ותודה על הפנייה ומזל טוב, מתנצלת על התשובה המאוחרת אבל שאלתך חמקה לי בין שאר השאלות. אין קשר בין שעת הלידה לסדר היום. אין להם סדר יום בהתחלה.... האם את שואבת חלב? מלבד המלצה שלי למצוא משאבה טובה שתהיה לך נוחה (ולי וגם לחברות ונשים שהכרתי היו משאבות מכל הסוגים והיו כאלה שהתאימו וכאלה שלא ולא משנה מאיזו חברה הם נרכשו - כל אחת מאיתנו שונה) הייתי חושבת לשאוב - אם יש לך זמן וסבלנות ולתגבר לה את מנת החלב בלילה. "שתדע" לצאת איתה במהלך היום שתראה דברים מענינים - כמובן לא רועשים מדי ואם אפשר באוויר הצח ובזהירות מהשמש - לספק לה ענין במהלך היום. בלילה לעומת זאת לעשות החשכה של הבית ול"ספר" לה מתי הולכים לישון. צריך לבדוק שהיא עולה במשקל כמו שצריך, יכול להיות שההנקה מעייפת אותה מאוד והיא לא אוכלת מספיק. אני מצאתי בשאיבה (למרות אי הנוחות לעומת הנקה) מעין נחמה כי יכולתי לדעת בדיוק כמה היא אוכלת. יש לנו שני סוגי חלב - קדמי ואחורי. האחורי הוא החלב העשיר יותר וצריך שהנקה תימשך מספיק זמן בכדי שהתינוקת תקבל אותו. החלב הקדמי הוא המתוק יותר והוא זה שנותן להם "תמריץ" לינוק - כל זאת על קצה המזלג - יכול להיות שאת מודעת לדברים אז סלחי לי. אני יכולה לספר מניסיוני שמאוד עזר לי לדעת שיש להם מעגלי עירות ואכילה ושינה והם סובבים סביב שלוש שעות לערך כל אחד. זה מסדר בצורה כללית את היום ומאפשר לנו לעקוב ביתר קלות אחרי השגרה המתגבשת שלהם. תנסי לכתוב לך זמני הנקה ושינה ותראי שיש פה חזרתיות. יש פה משמאל למעלה קישור לכתבה על אוסטרלית שמצאה קשר בין צלילים מסוימים ל"בקשות" מצד תינוקות. אני יודעת שזה עוזר ואולי זה יכול לעזור גם לך. רק טוב