גפן מסמן

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

23/05/2007 | 22:18 | מאת: הדס

הי ליבי, רק רציתי לציין, שגפן כבר אומר הרבה מילים, אבל גם מסמן את מה שחסר לו. היום למשל, הסתכלנו על פרה, ואת יודעת: "איך עושה פרה? וכו וכו..", אבל גפן הבחין דווקא בתרנגול שהסתובב שם - וכמובן סימן תרנגול תוך שהוא אומר "קו קו". גם היתה פעם ששטפתי לו ידיים והוא סימן לי שחם לו. אבל הכי שיגע אותי, שהוא סימן גמל, בלי שלימדתי אותו (לפחות לא שאני זוכרת), וכשהוא רצה את הגמל שהיה לי באוטו (בובה ענקית), הוא פשוט סימן גמל. והיום כשהוא ראה קש, ישר הוא סימן שזה אוכל של סוס. שאלתי אותו מי עוד אוכל קש (התכוונתי לפרה) והוא סימן דווקא גמל - איזה חכם, נכון? אני מזכירה שהוא רק בן שנה וחצי. למרות שהוא מדבר מילים בודדות, הוא יכול לבטא את עצמו מצויין, וכולם מבינים אותו. אפילו הסבא וסבתא הפולנים והסקפטים אומרים שהוא מה זה ברור, מובן וחכם. זהו. רק רציתי לשתף. הדס

24/05/2007 | 09:31 | מאת:

היי יקרה תודה. איזה כיף לפצוח כך את הבוקר! טוב את יודעת שאני לא ממש אובייקטיבית לגבי השיטה. נורא משמח לשמוע בכל מקרה. נשיקות לגפן ולגדולה.