כמעט מיואשת..

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

16/05/2007 | 11:17 | מאת: מיכל

ליבי שלום קודם כל-קראתי תשובות לשאלות שונות ואת באמת מדהימה אז גם אני מתייעצת.. בתי בת 9 וחצי חודשים יונקת ביום ובלילה.בחודשיים האחרונים אוכלת גם מוצקים ושותה מים במשך היום, אך עדיין רב התזונה שלה היא-הנקה. היא מאד מאד עירנית וצריכה אקשן ועניין ולא ישנה הרבה ביום וגם לוקח לה המון זמן להירדם לשנת הלילה וצהריים. בגלל שלא הצליחה לשון כמעט ביום, והיא נורא נורא עייפה התחלתי בעקבות המלצתך לשון איתה צהריים במיטה-דבר שהתברר כהצלחה היסטרית ובד"כ היא ישנה שעה עד שעתיים שזה המון בשבילה. חוץ מהשינה הזו-ישנה עוד פעם או פעמיים שינות קצרות מאד מאד רק אם מטיילים בעגלה והיא ממש גמורה או נרדמת על הציצי. עוד דבר-לוקח לה הרבה זמן להירדם לשנת הצהריים והלילה למרות שבשתיהן ישנה כל הזמן איתנו במיטה.כשהתחלנו לשון איתה במיטה-נרדמה ישר אחרי ההנקה-כמה דקות והיא ישנה ועכשיו לוקח לה שעה עד שעה וחצי בצהריים ובלילה עד שנרדמת למרות שעייפה נורא היא פשוט כ"כ עירנית!!וכל פרור שהיא רואה מעיר ומדליק אותה. בלילה-גם אחרי שנרדמת מתעוררת כ-4 עד 6 פעמים.(היו כאבי בטן בעקבות מוצקים, נתנו תה שומר וזה חלף, היו עצירויות, הפסקנו עם הבננות וזה חלף, היו כאבי שיניים ולא ידוע עדיין אם חלף..)פעם היתה מתעוררת מסיבה לא ברורה (אולי חלום?) יונקת טיפה, לא ממש אוכלת ונרדמת וזה היה בסדר מצדי כי המשכתי לשון ישר וגם היא. הבעיה שבחודשים האחרונים-מתעוררת, ושום דבר אחר לא מרגיע חוץ מהנקה(ארוחה מלאה) וגם זה לא תמיד.(ניסיתי שינוי תנוחת שינה, צד שינה, לשים עלי על הבטן,להניק, לא להניק, ללטף, לחבק, לשיר, לנענע,לתת מוצץ, לא לתת מוצץ כדי שלא תתעורר כשהוא נופל.., ג'ל להרגעת כאבי השיניים,חושך מוחלט,טיפונת אור מהחדר ליד,כלום לא עוזר!!) אמא שלי אומרת שהיא צריכה לשון לבד במיטה שלה ולתת לה לבכות קצת עד שתתרגל אבל אני מרגישה שזה יהיה יותר גרוע אם היא תישן במיטה שלה.(כבר ראינו בעבר..) מה גם שאז אני צריכה לקום מהמיטה מליון פעם בלילה וזה עוד יותר מעייף עכשיו זה יותר קל. שאלותיי: (מצטערת על אורך השאלה אבל זה חשוב לקבלת התשובה..) 1) הבנתי שאת לא ממליצה להניק בלילה בגיל זה, אבל זה הדבר היחיד שמרגיע אותה בסופו של דבר, ושתנו צריכות ל ש ו ן בלילה. אז מה עושים? ומה עושים בכלל עם ההתעוררויות בלילה?או שאין מה לעשות, פשוטלהשלים עם זה ולא לחפש פתרונות? 2) איך לגרום לה להירדם מהר יותר משעה-שעה וחצי בצהריים ובלילה?היא מאד עירנית וחסרת מנוחה גם כשהיא נורא עייפה. פניתי לטיפת חלב-אין להן פתרון לבעיה, ליועצת הנקה, לחברות ולאמא ופשוט לא ידעתי למי לפנות אז החלטתי לפנות אליך למרות הבעייתיות שבאורך השאלה.. אז סליחה!! מיכל.

16/05/2007 | 15:02 | מאת: דפנה

מיכל הי, אני כל כך מבינה אותך......... מנסיון שלי ,לפני שבוע אני עברתי לישון בסלון ובעלי הרדים את בתי במיטה שלה (שעד לפני שבוע ישנה רק איתי במיטה שלנו והיתה מתעוררת המון וכמובן שציצי הרגיעה אותה) וקם אליה בלילה ונתן לה מוצץ וחיבק אותה. אני חושבת שהיא הבינה שאין יותר ציצי בלילה וברגע שלא הריחה אותי היה לה יותר קל. הקטנה בת 9 חודשים ועכשיו מתעוררת בלילה רק פעמיים ובעלי עדיין ניגש אליה .האמת שלא האמנתי שזה יהיה כל כך קל.כדאי לנסות.................................... בהצלחה.

16/05/2007 | 16:43 | מאת: מיכל

הי דפנה תודה על העצה! אני אשקול.אך יש כמה בעיות:בעלי-כמה לילות בשבוע לא נמצא בבית, אלא בעבודה . והאמת,גם כשהוא בבית- בלילה-הוא פשוט לא מצליח להרגיע אותה. כשהיא מבינה שאני לא נמצאת(אפילו קמה לשרותים) היא פשוט צורחת מבכי ואני נקרעת וקשה לי לא להיענות לה... אני גם מאמינה שזה עושה לה רק טוב לשון איתנו ולא רוצה לוותר על כך.אבל-כמו שאמרתי-אשקול ותודה שוב. ליבי-אשמח גם לתשובתך בנושא. תודה