ינקות

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

12/05/2007 | 23:50 | מאת: אמא

שלום רב אני אם לשלוש בנות שיהיו בריאות ילדתי לפני כ-שלושה חודשים את בתי השלישית והיא מאוד שונה משתי בנותיי הקודמות באופן הטיפול בה היא סובלת מעצירות כל יומיים היא עושה ובעזרתי עים הרמת רגליים ופעמים אף עיפ מעט מדחום כי היא מאוד סובלת אני מנסה כמה שיותר להקל עליה בנוסף היא פולטת המון יש לציין כי היא נולדה גדולה במשקל של ארבע ארבע מאות בתקופה של השבוע האחרון היא אוכלת כל שלוש או ארבע שעות בין 80 ל-90 סיס י נכון שהיא לא נראית רע אבל היא נולדה גדולה ויש חוסר רצון מצידה לאוכל ניסיתי מטרנה וכמות הפליטות לא השתנתה הרופא המליץ על שינוי באוכל לאוכל מיוחד לתינוקות פולטים שיוצר בקיבה שהאוכל יהייה יותר סמיך ומוצק אף שלא ניסיתי אותו אני חוששת שתהיה בעיה גדולה יותר של יציאות ואגב בגיל שלושה חודשים זה לא אמור כבר להישתנות בתי סובלת גם מגזים ולי ולבעלי נראה כי בחודש האחרון והיום אף יותר היא מעט מריירת ומכניסה אצבעות לפה האים ייתכן שמתחילים לה כאבי השיניים חניכיים אודה לתשובתך

13/05/2007 | 02:56 | מאת:

שלום לאמא ותודה על הפנייה, אם תוכלי לשאול את השאלה שלך בצורה אחרת כדי שאהיה בטוחה שאני עונה נכון זה מאוד יעזור לי. ממה שהבנתי ומקווה שכך, את שואלת על התזונה של הילדונת שלך שלא נראה לך שהיא אוכלת מספיק. עצירות מורידה תיאבון. האם היא ממשיכה לעלות במשקל? לפני שנה בערך שאלתי אחות טיפת חלב מנוסה מאוד שאני מאוד מעריכה על עצירות בתינוקת והיא חזרה באוזניי חמש פעמים שצריך לעזור להם עם העצירות בין אם בעיסוי או בפעילות שלך איתה - תיכף אסביר, ופחות להסתמך על החדרה של מדחום שמסתבר שזה פעולה שלא-מעט אנשים נוקטים בה, כי זה מרגיל אותם וזה גם מאוד לא נעים. זה לא נראה לך נורא אבל בעיניי אם אין צורך עליון הייתי משתדלת ככל האפשר להמנע מכך. עיסוי בטן יכול מאוד להועיל לה ולעזור לפעילות המעיים. לגבי פעילות, חלילה אני לא מתכוונת להעביר אותה שיעורי התעמלות וסיבולת לב ריאה אבל היא צריכה "תנודות". מנשא יכול להיות רעיון טוב, פעולה מדמה לרכיבת אופניים ברגליים בעדינות, בעדינות. הליכה שלך או של אבא איתה על המותן כשאת מיישמת הליכה קפיצית. עם ברכיים יותר תזוזתיות מעלה מטה, כך שיש תזוזה של הגוף שלה. לגבי ריפלוקס, צריך להאריך בארוחות שלה. לתת לה מנות קטנות ולנוח. להשתדל שהיא לא תשאב אוויר במהלך האכילה. תראי שזה יגביר את התיאבון שלה. המנה הראשונה צריכה להיות קצת יותר גדולה מאחרות משום שאת מעוררת פעילות מעיים ביניקת האוכל ואת לא רוצה שזה יהיה "על ריק". תראי איתה איך הולך. לפעמים זה יותר, לפעמים זה פחות. השקעה כזו עכשיו יכולה להקל עליה ועלייך. לגבי תזונה, הרופא ראה את התינוקת, התרשם והמליץ על אוכל מסוים. הייתי מנסה יום אולי יומיים ואז עוברת לתזונה שהוא המליץ עליה, נותנת לה פרק זמן סביר של הסתגלות ורואה איך הקטנטונת מגיבה לה. שיהיה רק טוב