צפייה בטלוויזיה

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

09/05/2007 | 09:20 | מאת: אלה

שלום, מאיזה גיל מותר לתינוק לצפות בטלויזיה? שמעתי כאלה שאומרים שזה לא בריא לעיניים עד גיל שנה? (אינני יודעת אם אני בפורום הנכון לגבי שאלה זו).יש ערוץ תינוקות ורוצה לדעת אם סדר שיראה תודה

09/05/2007 | 12:18 | מאת:

אלה שלום ותודה על הפנייה, "בסדר" זו הגדרה חמקמקה. ארגון רופאי הילדים האמריקאי אינו ממליץ על טלוויזיה כלל עד גיל שנתיים. צריך להבין שסדרות הטלוויזיה לתינוקות מכילות הרבה מאוד צבע ותנועה ואלו בדיוק הדברים אשר "מכריחים" את התינוק לצפות בהם. אני אסביר: האינסטינקט הראשוני שלנו הוא לתנועה. הקלטות הללו מתוזמנות לטווח הסבלנות הקצרצר שיש בגילאים האלה (בין 30-40 שניות למעבר בין אפיזודות) וקשה מאוד להינתק מהם, יחד עם כל הצבעוניות העזה והיצורים החמודים. התוכן בהן אינו תוכן עשיר וחינוכי בדרך כלל ואפשר להחליף אותו בהינף יד בסיפור או שיר שלך - שתינוקות מעדיפים. זו התשובה הממסדית והנכונה. לפני שנה בערך הייתי בשעת סיפור לקטנטנים שהעברתי וזוג שהגיע לפעילות החל בויכוח מולי ובשלב מסוים גם התבקשתי לחוות דיעה כמה צפייה בקלטות של סדרה ידועה לגיל הזה זה "בסדר" האמא טענה בלהט שהילד מאוד אוהב אותן... מבין הדברים ניתן היה להבין שהבייבי צופה בהן כמה שעות ביום! אז זה לא... אני הייתי מנסה להמעיט כמה שאפשר את הכמות של תכניות הטלוויזיה שהוא צופה בהן ולצפות לפני בסדרות. יש סדרות איכותיות שיש בהן תוכן קל ושאינן חוזרות על עצמן 17 פעם במהלך 20 דקות לאלה כדאי לכוון את הצפייה. אם יש קלטת אהובה של שירים זה מצוין. לא הרבה מעבר לזה. מקווה שעניתי רק טוב