תינוק עם הפרעות שינה, אני ממש צריכה ייעוץ

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

27/04/2007 | 12:59 | מאת: לימורי

ליבי שלום, אני אמא לתינוק בן 8 חודשים שלא ישן הרבה שעות בלילה: בשעה 20:30 מקלחת ואח"כ ארוחה אחרונה (בקבוק סילמילק) ובזמן אכילת הארוחה הוא נרדם לי בידיים (התרגל לישון עליי בזמן הארוחה האחרונה, הוא לא מצליח לאכול ולהשאר ער כך שאצתרך להשכיבו במיטה כשהוא ער). כשהוא נרדם אני מעבירה אותו למיטה שלו והוא ישן בין שעה לשעתיים ואח"כ הוא מתעורר בבכי (צמחו לו כבר 2 שיניים ממש עכשיו אז זו לא הבעיה) ולמיטב ידיעתי לא כואב לו כלום משום שאם אני מרימה אותו הוא ישר נרדם עליי בשלווה אך לא מסכים שאני אחזיר אותו למיטה-הוא מתחיל לבכות בהסטריה (אציין שהוא נראה ממש ממש עייף אבל לא מוכן לוותר). בדרך כלל אני נותנת לו בקבוק אוכל בערך בשעה 01:00 ואז הוא ישן אבל שוב לא מוכן לישון במיטה שלו אלא רק עליי!! מה לדעתך צריך לעשות? ממש עכשיו אני מנסה משהו חדש: קודם כל אני מאכילה אותו את הארוחה האחרונה כשהוא שוכב במטיה שלו ולאחר הוא מתעורר באמצע הלילה אני פשוט לא מרימה אותו מהמיטה אלא מלטפת אותו, מחזירה לו את המוצץ ומנסה שכוון אותו להמשיך לישון למרות שהוא מאוד עקשן ובוכה ללא הרף (הדבר קורע אותי מבפנים) אבל אני מנסה לא להשבר ולהמשיך בכך עד שהוא ירדם בלית ברירה. אני עושה בסדר? האם זה נכון שאם אמשיך בכך ולא אשבר אז הילד באמת יתרגל לישון במיטתו כל הלילה? האם עליי להמשיך ולתת לו לאכול למרות שאני לא מרימה אותו? תודה מראש.

28/04/2007 | 08:33 | מאת:

לימור שלום ותודה על הפנייה, את שואלת אותי כאן שאלה אחת מהותית שקשורה באופן חד-חד ערכי לדרך שבה את - את ולא אף אחד אחר מגדלת את הילד שלה. כמו שאמרתי כאן הרבה פעמים, אני לא מומחית לשינה ויש מיליון שיטות ויותר מכך לגבי הרדמה של תינוקות ומעבר לשינה רציפה שלהם. אם את חברה בקופת חולים כללית ממליצה להגיע ליועצות ההנקה שלהם בתשלום - גם בשירותי הבריאות האחרים יש אבל רק בכללית ככל שאני יודעת זה מסובסד ופשוט ללכת למפגש או שניים ולברר מה הדבר הנכון ביותר בשבילך. כעקרון ההאכלה בלילה אינה מומלצת ובטח שלא בשכיבה וחשוב להקפיד על צחצוח שיניים לאחר כל ארוחה, במיוחד ארוחת הערב. ילדים פשוט לומדים להתרגל לטעם של משחת השיניים ולשייך את זה לשינה בערב. זה לא יכול להיות רע... חוה לויסון היא ראשונת היועצות בקופה ואשה שיש לי רק מילים טובות עליה. טלפון: 09-7469371 | טלפון: 052-3452852 אני אמחק את הטלפונים בעוד יום או יומיים בכדי שלא יגידו שאני מפרסמת למרות שאין לי שום צד ודבר בעניין. רק טוב