צחוק

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

26/04/2007 | 22:49 | מאת: פזית

שלום, יש לי שאלה, הילדה שלי בת 6 חודשים. היא נולדה פגית בשבוע 33 ו 5 ימים. היא מחייכת בטירוף אבל לא צוחקת צחוק מתגלגל. לפני שבוע היא הוציאה ממש אולי שבריר של צחוק וזהו. האם משהו לא בסדר?? למה היא לא צוחקת כבר? זה לא אמור היה לקרות כבר? אודה לתשובתך.

26/04/2007 | 23:09 | מאת:

פזית שלום ותודה על הפנייה, שאלתי גם רופא ילדים כדי להיות בטוחה בתשובתי אלייך אבל אני חייבת שתצייני אם היא משמיעה קולות אחרים.. היא בוכה/ צוחקת /מגיבה לסביבה? את רואה שיש דברים שהיא אוהבת ונהנית מהם מאוד והקולות שהיא משמיעה תואמים למצב? אשמח לתשובתך

28/04/2007 | 08:35 | מאת: פזית

כן, היא בוכה, היא לא צוחקת אבל מחייכת המון היא משמיעה מלמולים וכל מיני קולות (גם/בעיקר קולות צעקניים... )מגיבה לסביבה, בוחנת אותה המון, היא מחייכת כשהיא רואה אנשים מוכרים, ובוחנת ובוהה כשהיא רואה אנשים/דברים חדשים. היא מאוד עירנית וחיונית. אבל משום מה יש לי הרגשה שמשהו שם חסר - כגון הצחוק המתגלגל, הברות כמו בה, דה, מה וכאלה. אני תמיד חושבת שזה אולי בגלל הפגות (נולדה בשבוע 33) אבל אולי זה לא?