תינוק בן שנה ושבעה חודשים שלא ישן

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

23/04/2007 | 14:38 | מאת: יסמין

הילד שלי כבר די גדול, ועד לפני חודש ישן מצויין, לילה שלם, לא רגיל לאכול בלילה, וגם אם היה מתעורר למוצץ- מיד היה חוזר לישון. בחודש האחרון הוא קם כל לילה, אני ואבא שלו קמים אליו הרבה פעמים בניסיון להרגיע, ואז בפעם המיליון, מתייאשים ונותנים לו בקבוק.הילד מאושר (ממש מתחיל לחייך מאושר כשרואה את הבקבוק), אוכל ורק אז מצליח לחזור לישון. שאלתי היא: האם זו תופעה ידועה בגיל הזה? האם יש עדיין "פיקים" של צמיחה, כי הוא מסוגל לאכול כמו חצי כמות יומית שלו לפעמים בלילה. וכמובן- איך פותרים את הלילות הקשים הללו להורים?

25/04/2007 | 23:12 | מאת:

יסמין שלום ותודה על הפנייה, האם השתנה משהו בזמן האחרון? יש לו אח קטן בדרך? מישהו מכם נעדר יותר מהבית? תפריט האוכל בגן אינו כשהיה? הוא עבר חדר? נגמל ממוצץ? הוא מדבר? הוא מציין דבר חדש? הוא מתלונן על משהו? שנה ושבעה חודשים הוא ישן טוב ופתאום הפסיק ואינו אוכל יותר מכרגיל במהלך היום אלא רק בלילה. פיק גדילה היה אמור להתבטא גם בצריכה מוגברת במהלך היום. אשאל מחר גם אחות טיפת חלב אבל אני חושבת שאוכל לנחש את תשובתה. על מה את היית שמה את האצבע? מה את חושבת שגרם לשינוי? אשמח לעזור בהמשך. רק טוב