קרם הגנה מהשמש לתינוקות

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

16/04/2007 | 19:14 | מאת: מיכל

היי ליבי בקרמים להגנה מפני השמש לתינוקות רשום שאסור להשתמש עד גיל חצי שנה אלא בהתייעצות רופא. מדוע זה כך? והאם לא עדיף למרוח אותם בשמש מאשר לא??? תודה מיכל

20/04/2007 | 10:06 | מאת:

שלום למיכל ותודה על הפנייה, צרפתי כאן את ההוראה הרשמית של איגוד רופאי הילדים האמריקאיים בנושא: http://www.aap.org/advocacy/archives/augsun.htm. הדרך הטובה ביותר לשמור על התינוקות הקטנים מגיל 6 חודשים מהשמש היא להמנע מקרניים ישירות והכוונה היא לשמור אותם בצל, מתחת לשמשיות עם בגדים מגנים. אבל, במידה ואין ברירה לחשיפה ישירה יש להשתמש במנות "קטנות" של מסנני קרינה נגד שמש. In August 1999 the American Academy of Pediatrics made a new המלצה רשמית. צריך להזהר מאוד כששמים את מסנן ההגנה שלא ייגע בעיניים וצריך להמנע מהריסים. וצריך לבחון את התגובה למסנן ההגנה על מקום קטן בעורף כדי לראות שלא מתפתחת תגובה אלרגית. מקווה שהבהרתי, אשמח לענות על שאלות נוספות. רק טוב.