צעצועים לילד בן ועשרה חודשים וחצי

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

10/04/2007 | 18:15 | מאת: שרית

שלום רב. קניתי לילד שלי משחק של הכנסת צורה (למשל: ריבוע,משולש ועיגול) לתוך משחק ההרכבה האם זה לגילו? כנ,"ל גם הרכבת / הנחת פרי במקום המתאים.. הוא מתקשה בכך,איך להרגיל אותו לאחוז לכמה שניות את הפצו'פציק של הצורה מבלי לאכול אותו או לזרוק אותו? האם זה מראה על שעמום מהמשחק? אודה לתשובתך מאוד..

12/04/2007 | 12:27 | מאת:

שרית שלום ותודה על הפנייה, עניתי כאן לפני יומיים תשובה מפורטת והיא פשוט נעלמה לה. אני מתנצלת על כך. בקצרה אומר שזהו שלב אורלי בו הם חייבים לחוות מרקמים דרך הפה - לא תמצאי יותר מדי דברים שהוא לא ינסה לשים ובגלל זה יש את כל ההמלצות על ניקוי הבית לטובת חפצים הגדולים מגליל של סרט צילום. לגבי ההשחה לדעתי עדיף שלא תנסי לקדם את ההבנה לגביה משום שזה הורס מחדוות היצירה. אני מבטיחה שבקרוב הוא יעשה זאת לבד. צריך לתת להם קצת מקום לנסות להשתמש בחפצים שלא בדרך המקובלת עלינו. זהו מחקר לשמו. אאריך מאוחר יותר. רק טוב.