שינה בלילה

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

21/03/2007 | 21:02 | מאת: עדן וייס

ליבי שלום , בנותי התאומות בנות החצי שנה ישנות לילה שלם . לאחרונה , מזה כשבוע , אחת מבנותי קמה באופן קבוע בשעה מסויימת (2 לפנות בוקר ) ואינה נרדמת עד שאני לוקחת אותה על הידיים .אשמח לשמוע על דעתך בעיניין .

22/03/2007 | 03:04 | מאת:

עדן שלום ותודה על הפנייה, כל הכבוד על כך. יש לנו לא מעט תאומים במשפחה וכל אחת מהאמהות הנוגעות בדבר היתה מוכנה לקבל את שתי התאומות שלך בשניות. את רואה בעייה כלשהי הגורמת לה להתעורר? יכול להיות שצומחות לה שיניים? את צריכה לנגוע בגזה נקייה או צמר גפן בחניכיים שלה בכדי להרגיש את השיניים הקדמיות וכמה הן "קרובות" לפני השטח. זה שהן תאומות לא בהכרח מעיד על אופן התפתחות בין אם פיסי או רגשי זהה.. האם יש משהו שמפריע לה בשעה המסוימת הזו? בת משפחה שלנו גילתה לפני כשנה שהילדה שלה מתעוררת בשעה מסוימת פשוט בגלל שליח של עיתון בוקר שמגיע ב4 לפנות בוקר פותח את המעלית ומטיח את העיתון על הרצפה. השינה של הקטנטונת היתה נקטעת בגלל הרעש וההורים היו קמים כל פעם בלי להבין מה הבעייה... יום אחד האמא פשוט קמה מוקדם יותר לפני השעה "הייעודה" בכדי לגלות את הבעיה... מאחלת רק טוב לגבי מה לעשות - עדן, נראה שאת עושה בדיוק מה שצריך...