לידת אח

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

17/03/2007 | 13:14 | מאת: גלי

שלום לפני חמישה חודשים נולד בננו השני, הבכור מגיב כלפיו בתוקפנות כל הזמן. אנו מנסים לטפל במצב אולם אנו נואשים . מה ל ע ש ו ת ?

17/03/2007 | 16:15 | מאת:

שלום לגלי ותודה על הפנייה, פעוטות/ילדים זקוקים לזמן להטמיע ערכים וזה נכון גם לגבי תוקפנות/אלימות. הוא צריך להבין שהוא "ירוויח" אם הוא יתנהג יפה ויפסיד אם לא. את צריכה להיות סלע איתן ומוצק בעניין. את גם צריכה להחליט עם עצמך החלטות לגבי הגבולות שאת מציבה לו שמראש יהיה לך ברור שבמצב כזה או אחר את פועלת בצורה מסוימת. אתן דוגמא: הוא מציק לאח הקטן כפי שציינת (אגב אלימות בגלל אח קטן לא תמיד מתבטאת רק מולו ואתם יכולים לברר גם בגן אם חלה עלייה במקרים שהוא פחות מוותר יותר מתעקש וכו'), את יכולה להגיד לו שזה לא נעים ושיפסיק. בפעם השנייה תצטרכי להרים אותו, להגיע איתו למבט ישיר ולהגיד "לא עושים ככה. זה לא נעים ל-גיא נניח". ולהוריד אותו למטה. בפעם השלישית תעשי סדר "שלם" למשל, תרימי אותו ותרחיקי אותו פיסית (שני מטר) מהאח הקטן. עכשיו לא משחקים כי מחכים שתתנהג אליו יפה. ומחכים קצת. ברור שכאן הוא יבכה. אין טעם להכביר מילים. אין טעם לתת הרצאות כי בגיל הזה מעל שני משפטים קצרים יחסית עוברים מעל האוזניים. מחכים קצת ואז שואלים אם הוא רוצה לחזור לשחק... לא צעקות, לא מתוך כעס אלא מתוך שלמות שלך עם עצמך. אם תהיי ברורה, אם תהיי איתנה זה יבהיר שחבל והוא לא מרוויחה מזה כלום. אם את צועקת אז בצורה מסוימת הוא מרוויח ממך ומהסביבה תשומת לב והרבה... אם את צועקת יש בזה אלמנט של אובדן שליטה... ואז הוא גם בודק אותך. בודק את הגבולות שהצבת.... זה הגיל של הבדיקות. הם מגלים את העולם. מגלים את הנפרדות שלהם משאר האנשים - במיוחד עם הופעת מישהו חדש בשטח. מנסים להבין איפה הם נגמרים, איפה אחרים מתחילים וכאן זה מתחילה להתפתח התובנה על צרכים של אנשים אחרים. את שם כדי להראות לו את הדרך וזה נכון גם לאלימות. בהערת אגב, הרבה מאוד אנשי מקצוע ממליצים מאוד על הפרדת רשויות כך שאני יודעת כמה שזה קשה אבל בכל זאת אם מתאפשר לארגן כך שהגדול יקבל כמה שעות איכות עם אמא לבד ואבא או סבא או סבתא יהיו עם הקטן. שלא ירגיש שגזלו ממנו את כל המלכות רק טוב