הפרעות שינה

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

19/02/2007 | 13:04 | מאת: עינת

שלום ביתי בת 9 חודשים עדיין אינה ישנה לילה רצוף היא מתעוררת לפחות 6 פעמים בלילה בבכי חזק בזמן האחרון היא אוכלת בקבוק שלם או יותר במשך הלילה ולפעמים היא סתם בוכה (כי המוצץ נפל....אבל עכשיו היא כבר יודעת להכניס את המוצץ לפה לבד) בכל מקרה אנחנו די מיואשים-והעייפות מכבידה עלינו בתור 2 הורים שעובדים במשרות מלאות במשך היום הילדה אוכלת יפה (גם מוצקים) ולפני השינה אני מקפידה לתת לה דייסה\פרי ואחרי מקלחת בקבוק סימילק עם דייסה מה עושים? יש כאלו שאומרים לתת לילדה לבכות....אני לא יודעת אם אני מסוגלת תודה מראש

23/02/2007 | 01:38 | מאת:

עינת הסתובבתי עם השאלה שלך בראש ורציתי לשאול אותך מספר שאלות: מה לדעתך גורם לה להתעורר פעמים כה רבות בלילה? ממה שאת מתארת לא מדובר ברעב. אני בכלל לא נכנסת לעניין תהליך השינה כי באמת מדובר כאן בסגנון הורי. שאלתי את עצמי האם התינוקת המתוקה שלך לא עושה מאמצים כבירים כדי לקבל כמה דקות זמן איכות איתך בלילה? ציינת שאתם שניכם עובדים. האם נותנים לה לישון הרבה מאוד במהלך היום? אם כן השינה שלה קלה הרבה יותר במהלך הלילה... וגם נשאלת השאלה מה את עושה איתה כשאת קמה אליה בלילה? האם את מדברת אליה? שרה לה? עושה לה סיבובים בבית? פותחת את האור? אני חלילה לא מפנה *שום* אצבע מאשימה רק מנסה לתת לך נקודות שתבחני ותראי אם ניתן לשנות חלק מההתנהגות בכדי להעביר לה מסר עדין ונדרש שבלילה ישנים... מקווה שעזרתי במעט רק טוב

25/02/2007 | 10:03 | מאת: עינת

היי ליבי קודם כל תודה על תגובתך! ובקשר לשאלותייך- בלילות האחרונים הילדה "מחסלת" בקבוק אחד במשך הלילה ושאר הפעמים רק בוכה. אני אף פעם לא מרימה אותה על הידיים או מוציאה אותה מהמיטה (חוץ מלאכול)-האור תמיד סגור (יש מנורת לילה) ואנחנו לא "מטיילות" בבית או בחדר. אני גם נמנעת מלדבר איתה הלילה. הכל "מאוד מכאני" ככל האפשר... אני אמנם עובדת-אבל כל יום ב-16 אני אוספת אותה, ובימי שישי אין לה מעון כך שכל הסופ"ש היא עם שנינו. בקשר לכמות השינה שלה-הילדה לא ישנה הרבה מהרגע שנולדה,אפילו כשהייתה בת חודש הייתה ישנה רצוף רק למשך חצי שעה.היום, היא בד"כ ישנה אצל המטפלת בבוקר-חצי שעה ובצהריים-שעה. לכן בשעות הערב היא פשוט מתמוטטת מעייפות ועוד נקודה: אין "חוקים" עם תינוקות. כך שלפני יומיים לדוגמא היה לנו לילה נוראי והיא התעוררה מספר רב של פעמים-בשלב מסוים החלטנו שלא "נרוץ" אליה במהירות, היא פשוט בכתה נורא. אתמול בלילה-היא התעוררה 4 פעמים "סה"כ" מתוכם אכלה פעם אחת בקבוק שלם... מקווה שעכשיו הצלחתי להבהיר יותר מה "קורה" בלילות מחכה לתשובה, ולא נבהלת גם אם תגידי שאני עושה משהו לא בסדר... תודה עינת

25/02/2007 | 10:04 | מאת: עינת

היי ליבי קודם כל תודה על תגובתך! ובקשר לשאלותייך- בלילות האחרונים הילדה "מחסלת" בקבוק אחד במשך הלילה ושאר הפעמים רק בוכה. אני אף פעם לא מרימה אותה על הידיים או מוציאה אותה מהמיטה (חוץ מלאכול)-האור תמיד סגור (יש מנורת לילה) ואנחנו לא "מטיילות" בבית או בחדר. אני גם נמנעת מלדבר איתה הלילה. הכל "מאוד מכאני" ככל האפשר... אני אמנם עובדת-אבל כל יום ב-16 אני אוספת אותה, ובימי שישי אין לה מעון כך שכל הסופ"ש היא עם שנינו. בקשר לכמות השינה שלה-הילדה לא ישנה הרבה מהרגע שנולדה,אפילו כשהייתה בת חודש הייתה ישנה רצוף רק למשך חצי שעה.היום, היא בד"כ ישנה אצל המטפלת בבוקר-חצי שעה ובצהריים-שעה. לכן בשעות הערב היא פשוט מתמוטטת מעייפות ועוד נקודה: אין "חוקים" עם תינוקות. כך שלפני יומיים לדוגמא היה לנו לילה נוראי והיא התעוררה מספר רב של פעמים-בשלב מסוים החלטנו שלא "נרוץ" אליה במהירות, היא פשוט בכתה נורא. אתמול בלילה-היא התעוררה 4 פעמים "סה"כ" מתוכם אכלה פעם אחת בקבוק שלם... מקווה שעכשיו הצלחתי להבהיר יותר מה "קורה" בלילות מחכה לתשובה, ולא נבהלת גם אם תגידי שאני עושה משהו לא בסדר... תודה עינת