תזונה לבתי בת 7 חודשים

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

05/02/2007 | 21:29 | מאת: מלי

בתי בת 7 חודשים. עד לפני חודש ניזונה מהנקה מלאה בלבד. עכשיו עברנו להנקה בבוקר (סביב 5) ובלילה קצת לפני השינה לאחר בקבוק קורנפלור לפינוק יותר מאשר לאוכל. היא אוכלת מטרנה. התחלנו מוצקים לפני חודש ובתי לא אוהבת מרק, לא מוכנה לאכול בכפית וייעצו לי בטיפת חלב לא להתחיל עדין פירות. מה עושים? להכריח? 40-50 מל' מרק ביום זה בדר"כ יש ימים שמהבקבוק היא מוכנה גם 100 מל' ויש ימים ללא מרק כלל. מה בנוגע לדייסות סולת, אורז, דגנים? היא אוכלת 6 ארוחות ביממה, ששלוש מתוכם 20:00 24:00 ו-5:00 . זה סביר? אני מותשת... מלי

06/02/2007 | 10:26 | מאת:

מלי שלום ותודה על הפנייה, תזונת תינוקות אינה מתחום התמחותי ולכן אינני יכולה לעזור כאן עם כל הרצון הטוב. ביקשתי מחברה שהיא דיאטנית קלינית לילדים לענות והיא הבטיחה לעשות זאת בימים הקרובים אבל לא התחייבה על כך. היא המליצה להפנות אותך למדריך של משרד הבריאות "תדריך להזנת התינוק הבריא והפעוט בישראל" http://www.health.gov.il/public/baby/feed/index_mashlim.htm ככלל, אין טוב ממראה עיניים ועקומות ומספרים לא צריכים להוות את הכלים הבלעדיים להחלטה. אין כמו ניסיון ושיקול דעת של איש מקצוע העוסק בגיל הרך והמתמחה בתחום התזונה וגם זאת רק אחרי שראה את הילדונת הפרטית שלך. רק טוב