גמילה מבקבוק

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

24/01/2007 | 20:18 | מאת: ד"ר נעמי סלומון

שלום לך התשובה לשאלתך מורכבת. ראשית כי יש בעיה עם כל האכלה בשעות הלילה עם נוזלים שמכילים סוכרים(מרוכבים או פשוטים) ולצערי בסימילק יש סוכר. הבעיה נובעת מהעובדה שהיל הולך לישון עם הסוברים שפשוט "מכרסמים" את השיניים ולכן גורמים למה שאנחנו קוראים "עששת בקבוק"- שכשמה, היא עששת שנגרמת משתיית בקבוק בלילה. אין סיבה לדאגה מתזוזת שיניים או שינוי במבנה הלסת כתוצאה מכך, אבל סכנת העששת - ומכאן גם הצורך לעבור טיפולים לא נעימים, היא בעייתית. אני מציעה שבתור התחלה תיקחי אותה לבדיקה אצל רופא שיניים - מישהו עם גישה לילדים - זה מונע טראומות- שיציץ בפה וימליץ לך. בכל מקרה, ציחצוח שיניים בלילה הוא מחויב המציאות ואם אפשר, לתת לה את הסימילק ואח"כ לצחצח וללכת לישון. מבחינת התזונה אני מקווה שאת לא "נשענת " על העובדה שהיא שותה סימילק כתזונה מלאה. אני מצטרפת להמלצה של ליבי ללכת לדיאטנית ולנסות להרחיב לה את התזונה - זה מאוד חשוב להתפתחות תקינה של כל הילדים. כל טוב, ד"ר נעמי סולומון

24/12/2007 | 09:38 | מאת: טלי

שלום רב, יש לי תינוקת בת שנה ושלושה חודשים.היא קמה במהלך הלילה לבקבוק כל שעתיים וחצי בערך. היא מסיימת שניים וחצי בקבוקים של 240 מ"ל כל אחד, משבע בערב ועד הבוקר. הבעיה היא שהיא לא מסיימת כל בקבוק בפעם אחת, אלא בפעמיים ולפעמים שלוש. מה שנראה לי שהיא לא באמת רעבה, אלא יותר פינוק ובעיה של המשך שינה רצופה. אשמח לעזרה כיצד לגמול אותה מהבקבוקים בלילה? ולעזור לה לישון רצוף,וגם לי. ,תודה טלי

18/02/2008 | 14:15 | מאת: 00.86353013

טלי טחזר ליט המרה שלייפה הת מכבלת לית המרה שלי לתמד של י כמדה שלי נשמה

09/01/2008 | 23:07 | מאת: ולרי

שלום לך. אני אמא לתינוק שעוד חודש יהיה בן שנה , הוא נרדם בלי בקבוק ובמשך הלילה מתעורר פעמיים לאכול (לפעמים הוא מסיים את הכל ולפעמים לא). שאלה שלי האם להתחיל לגמול אותו מלאכול בלילה ? ואיך? הוא אוכל מאכלים מוצקים ושותה במשך היום רק מים מכוס. תודה

09/01/2008 | 23:10 | מאת: ולרי

שלום לך. אני אמא לתינוק שעוד חודש יהיה בן שנה , הוא נרדם בלי בקבוק ובמשך הלילה מתעורר פעמיים לאכול (לפעמים הוא מסיים את הכל ולפעמים לא). שאלה שלי האם להתחיל לגמול אותו מלאכול בלילה ? ואיך? הוא אוכל מאכלים מוצקים ושותה במשך היום רק מים מכוס. תודה הוא שותה מטרנה

03/12/2008 | 09:27 | מאת: עידית

בני בן 8.5 חודשים והוא נוהג להתעורר באמצע הלילה (3:00) לשתות בקבוק חלב ולרוב הוא לא מוותר על כך. בעלי חושב שעלינו לגמול אותו מכך והדרך שלו היא לתת לו לבכות שבוע- שבועיים מבלי שניתן את הבקבוק וכך יתרגל שלא מביאים לא ויפסיק לבקש.אך לדעתי הוא קטן מידי לגמילה מבקבוק בלילה.מה כדאי לעשות?