סימנים

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

24/01/2007 | 13:49 | מאת: אורן

בולשיט אחד גדול. מלמדים את הילד להיות קוף

24/01/2007 | 16:57 | מאת:

אורן שלום ותודה על הפנייה, אני תמיד אומרת וזו הזדמנות טובה לחזור על כך, שהגישה הזו של שימוש בסימנים היא אחת משפע גישות ואם יש הורה שלא מרגיש איתה בנוח או שאינו "מתחבר" להגיון העומד מאחוריה, לא יהיה בכך כל נזק... שנית, אולי אתה נתקלת בשיטות אחרות ללימוד סימנים אבל *אנחנו* לא מלמדים את הילד להיות קוף. להיפך, אנחנו רק משלבים סימנים לשגרת היום יום. בשום אופן, ****אין*** הכוונה להפוך סימנים לשפה נוספת אלא רק לתת לילד עוד כלי להבין טוב יותר על מה מדברים איתו. כפי שאתה עושה אינטואיטיבית בנפנופי שלום, במחיאות כף הנלוות ל"כל הכבוד" ובקרוב האצבעות לכיוון הגוף כשאתה אומר לילדון "בוא".... השיטה נועדה לגשר טוב יותר לשלב המילי ולבסס את ההבנה השפתית באופן רחב יותר. אשמח לענות לך ספציפית אם תעלה שאלה נוספת. רק טוב

25/01/2007 | 17:14 | מאת: רויטל

פשוט קיצרנו את הזמן הזה של התסכול זה באמת עוד משהו שלא כולם חייבים לעשות אותו תותי שלי היה מוקסם מזה והוא המציא כמה סימנים בעצמו שזה היה הכי מקסים בעיניי ורציתי להגיד ללגיבי שראינו אותך באגם החולה ולא היה לי נעים לגשת אבל תודה