תנודות ראש של תינוקת מצד לצד

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

15/01/2007 | 16:54 | מאת: ליטל

יש לי תאומים בני חמישה חודשים,כאשר התינוקת בזמן האחרון מזיזה את ראשה מצד לצד במהרה מדי פעם(בתנועות לא).כמו כן היא מרימה ומורידה את הידיים שלה למעלה ולמטה במהרה מדי פעם.(לא באותו זמן).אינני יודעת מדוע היא עושה כן.האם שמעת על התופעה?האם את יודעת למי אני יכולה לפנות בכדי לברר על התופעה הזו?אני ממש מודאגת. אודה לך על תגובתך,ליטל.

16/01/2007 | 09:23 | מאת:

ליטל שלום ותודה על הפנייה, רציתי לשאול מה מטריד אותך בתנועה הזו של התינוקת שאת מתארת? האם היא מנסה למשוך כך את תשומת הלב? האם התנועות הללו חסרות לך אצל אחיה? האם את יכולה לשייך זאת לחוסר נוחות למשל או לרצון מסוים? האם אלו תנועות שאת לא יכולה לשייך להתפתחות הטבעית של הילדונת? אם תוכלי להסביר לי את הקושי יהיה לי קל יותר להבין. זהו גיל מצוין לחשוף אותם לשני סימנים ראשונים משום שבתאומים במיוחד, הסימנים מקלים על ה"יציאה" מהשפה הסודית שהתינוקות יוצרים בדרך כלל. תוכלי לקרוא על כך בפרוט באתר שלנו שהקישור אליו נמצא משמאל. וליטל, אם יש לך ספק, אז רופא ילדים יהיה הכתובת הטובה ביותר. אין כמו מראה עיניים ובמיוחד רופא ילדים שכבר מכיר את הפיצית שלך. אני תמיד ממליצה, אם את יכולה לצלם אותה בסיטואציה אחת או שתיים כזו שמטרידה אותך ולהגיע יחד עם הצילום ולהראות זאת לרופא. יהיה הרבה יותר קל להבין על מה מדובר משום שברוב המקרים לא תנתן לו אפשרות לבחון את התנועות שאת מדברת עליהם. רק טוב