צביטות מכוונות

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

12/07/2005 | 08:23 | מאת: עדי

שלום לך ותודה על זמנך, ביתי בת שנה ו-3 חודשים, התפתחותה טובה (בעיקר המוטורית, היא עדיין אינה מדברת). מאז שהיא קטנה היא אוהבת להעסיק את הידיים שלה (אם בהנקה כשהיתה תינוקת ואם בבקבוק היום שהיא מתעסקת בשערות שלה בזמן הבקבוק). לאחרונה החלה לצבוט את הסובבים אותה, ולהביט עלינו במבט שיודע שנעיר לה שזה לא נעים לנו. היא ממשיכה בכל זאת, עד שאנחנו תקיפים יותר ואז היא "מתחנפת" ומלטפת... פעם אחת אף ראיתי אותה צובטת באותה צורה את עצמה, וכאילו מנסה עוד ועוד להכאיב לעצמה. דבר נוסף שיש לה לפעמים זה שהיא מכה עם שתי ידיה על ראשה). האם זה בדיקת סף כאב או גבול שהיא בודקת בעצמה או שריך לדעתך לבדוק את זה. תודה לך. עדי.

12/07/2005 | 18:22 | מאת:

עדי, אני חשה שאין זה מתחום ההתמחות שלי לענות על חלק מהשאלות שאת מעלה. ילדים תמיד בודקים גבולות ואנחנו מתפקידנו להחליט אם אנחנו רוצים להציב חוקים או לא כמו גם אילו חוקים בדיוק. ביקשתי מפסיכולוגית התפתחותית שנמצאת איתנו בקשר להשיב לך והיא תעשה כך בימים הקרובים. שוב, המצאותה של תקשורת מקלה על מריבות ודיונים אך במידה ומדובר ביותר מכך, ארצה את עזרתה המקצועית של העוסקת בנושאים אלו על בסיס יומי.