גמילה ממציצת אצבע

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

04/01/2007 | 12:59 | מאת: ד"ר נעמי סולומון

שלום לך אני רופאת שיניים במיקצועי וגם מדריכת שפת אם. לשאלתך. תמיד כדאי להמנע ממציצית אצבע-דבר הגורם לשינוי במבנה הלסת ויצירת בעיה בעתיד שיכולה להצריך טיפול אורטדונטי(יישור שיניים). במידה והבעיה קיימת יש לנסות-ולא בתהליך ברוטאלי-כמו מריחת חומרים מחרידים על האצבע כי למנוע את המציצה!!-למצוא תחליף להרגל ההרגע ,יש היום מגוון רחב של מוצצים אורוטדונטים(ז"א הם מותאמים לצורת הפה ולא גורמים לשינוי עקב מציצתם).הם באים בצורות שונות עם ציורים וצבעים שונים.במרקמים שונים. תנסי לרכוש מגוון (אחד מכל סוג)ולהניח לתינוק המיטה.לא להתייאש זה יכול לקחת זמן.את יכולה להציע לו את זה בזמן ערות-כמשחק. אין זמן מתאים ל"גמילה ממוצץ".אבל תמיד עדיף לרכוש את המוצצים האורטדונטים(זה רשום על החבילה). אפשר גם לנסות לתת לו בובה לחבק או חיתול(בד)או כל דבר אחר שיוכל להרגיע אותו-כי זה מה שעושה פעולת מציצת האצבע. יום טוב ובהצלחה

04/01/2007 | 14:05 | מאת: יעל

תודה שענית לי, מה שכן בני לא לוקח בכלל מוצץ. כמו כן הוא לא מצליח ללעוס את המוצץ.. והוא ישר יורק את זה.השאלה היא האם בגיל שנה ו10 חודשים הוא יתחיל לקחת לי מוצץ. ואיך גורמים לו שיקח את זה.? תודה יעל

05/01/2007 | 20:58 | מאת:

שלום ליעל שוב, כפי שראית, ד"ר סלומון עונה כאן, ואם תרצי לשאול שאלה נוספת היא תבדוק פה שוב ביום ראשון. קצת יותר ספציפית לגבי הבעיה, ד"ר סלומון היקרה מדברת על הנזקים האורתודנטיים וממליצה לעבור למוצץ. קיים היום מגוון רחב של מוצצים שאפשר לנסות ולמצוא איזה מהם הוא הנוח ביותר לילדך. מלבד זאת, רציתי לשאול אם הילדון מדבר היטב? האם תוכלי לשים לב באיזו סיטואציה הוא לוקח את האצבע לפה מלבד בלילה (אני משערת)? החוכמה בכל מיני מצבים שאנחנו נקלעים אליהם עם הילדים שלנו היא לנסות לשנות את נקודת המוצא שלנו. אני "שומעת" שאת החלטת לגמול את הילדון מהמוצץ אבל מה גרם לך להגיע למסקנה הזו? האם הוא החל למצוץ אצבע רק לאחרונה? האם היה משהו שגרם לו להתחיל למצוץ את האצבע? האם הייתם בביקורת אצל איש מקצוע והוא זה שהמליץ לך להפסיק את הנוהג הזה? מה תכיפות התופעה? אם תוכלי לענות על השאלות הללו תהיה לך לפחות חצי תשובה ביד. אם תוכלי לספק לו חפץ מעבר במקום אצבע ברגעים שהוא מבקש "מרגוע" יהיה לך קל יותר לסגל לו את המנהג החלופי הזה וחשוב גם לעשות את זה בעדינות. מאד מומלץ להתחיל בתהליך ממקום של סובלנות ולא למשל באמצע ויכוח "ועכשיו תוציא את האצבע מהפה" כדי שזה לא יתקבל כעונש... אם היה לך הרגל מגונה כמו כסיסת ציפורניים ומישהו היה בא ולמשל מוציא לך בכח את האצבע מהפה היית רואה זאת באופן שלילי וסביר שלא היית נענית לפנייה הזו. לעומת זאת, אם מישהו היה מסביר לך שאת הרבה יותר יפה עם ציפורניים ארוכות ומטופחות סביר שזה היה עוזר יותר... אין טעם לפתוח מולו בהסברים ארוכים אבל בהחלט, להגיד שככה יותר קשה לראות את החיוך היפה שלו :) ושקשה להבין מה הוא אומר.... בכל מקרה, רק טוב