על איזה אתרים את ממליצה?

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

30/12/2006 | 20:04 | מאת: אהובה

אני עוד מעט אמא ואני ממש רוצה לקרוא כל מה שאפשר ולהתכונן כמה שיותר ורציתי לדעת מה את חושבת שנכון? אני גם טובעת באינפורמציה וגם מרגישה שלא יודעת כלום! קצת אבודה וממש אשמח לדעת מה את חושבת

31/12/2006 | 12:17 | מאת:

שלום לאהובה ותודה על הפנייה, וואו, את שואלת שאלה גדולה וכבדה מאוד. אני חושבת שאנסה לתת תשובה בכמה מישורים. אין דבר כזה "נכון" או "לא נכון" - מה שמתאים לי לא בהכרח יתאים לך ולהיפך. אני מאוד מאמינה באינטואיציות שלנו והכוונה כאן לגישות שונות ולשיטות שונות לחינוך וגידול ילדים. אם יש מתוך שלל הדברים שקראת ושמעת עליהם, דברים שמעניינים אותך יותר ונשמעים לך יותר הרי שאם תעמיקי בדברים אלו אני בטוחה שתהני ותלמדי ותיישמי טוב יותר לעומת דברים שנשמעים לך "ככה ככה" או ששמעת שזה ממש טוב אבל את לא מרגישה איתם בנוח. אין תחליף למעשה עצמו. כמה שלא אתאר לך ואסביר לך ואעבור איתך על תסריטים שונים של הורות ואמהות ותחושות וקשיים ואושר ושמחה, זה לא יעזור. כשתהפכי לאמא תדעי... אני לפני הלידה מאוד התעסקתי ב"איך צירים מרגישים" ודי שיגעתי את סביבתי שיסבירו לי איך אני אמורה לדעת שזה צירים ולא דבר אחר... וקיבלתי טווח של תשובות ואת יודעת מה... כשהתחילו צירים פשוט "ידעתי" ולמרות שאותן תשובות "כשתרגישי תדעי" הרגיזו אותי מאוד בזמנו, הן צדקו כי לכל אחת הכאבים הללו מתורגמים אחרת. אצלי אגב אלה היו כאבי גב תחתון... אצל חברתי הכי טובה, נרדמו/נתפסו לה השרירים בירכיים... אני בטוחה שתהיי אמא טובה. רק אל תפלי לתוך המלכודת של המושלמות. אנחנו כל כך רוצות להיות האמא הכי טובה שיש, שאנחנו לפעמים לא עוצרות לבדוק אם אנחנו מרגישות טוב עם הדרך, אם אנחנו לא מתאמצות יותר מדי ולא מכפיפות את המציאות. למה כוונתי? אני מכירה מעט מאוד אמהות שבחודש הראשון להיותן תחת כותרת חדשה של "אמא" לא הרגו את עצמן בניסיון להבין מה עושים ואיך עושים הכי טוב. תמיד מקיפים אותנו בעצות שלעיתים סותרות אחת את השנייה ולך יש צורך לנסות הכל, לשמוע הכל, ללמוד מכולם. אז זהו :) שלא... מתוך אותן עצות, הרי שאת צריכה לברור וחשוב מאוד להקשיב לאותו קול פנימי ולא לתחושה שבגלל שזו פעם ראשונה שאת אמא את לא מבינה דבר וכל מי שמסביבך דווקא כן. אני חושבת שהעצה הטובה ביותר שאוכל לתת היא לבקש מחברות טובות שילדו יחסית לא מזמן ל"שמור" עלייך קצת בהתחלה. מראש, חברות טובות מכירות אותך ויודעות עליך הרבה יותר מאנשים אחרים. הם היו במקום שבו תימצאי בקרוב ולא כל כך מזמן, כך שמה שהן עברו יהיה רלוונטי והן מגיעות ממקום אוהב ומקשיב וחשוב שישאלו אותך מפעם לפעם אם זה טוב לך... וגם את את עצמך... ולגבי אתרים, יש כזה עושר של אתרים שם בחוץ... יש המון קהילות ויש אתר שאני מאוד אוהבת את הכתיבה של יושביו שנקרא "באופן טבעי". לקחת מה שאת רוצה ולהשאיר מה שלא... רק טוב!

31/12/2006 | 17:56 | מאת: אהובה

03/02/2007 | 18:37 | מאת: שיבא

יש לי המון אתרים והמון ידע על הריון ולידה. ילדתי לפני 5 חודשים.... אם תרצי, אשמח לעזור לך. בהצלחה, שיבא