בת שישה וחצי חודשים :)

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

14/12/2006 | 08:14 | מאת: הדס

בתי בת שישה וחצי חודשים מדהימה............ בלי עין הרע. עונה לשמה כבר בגיל חודשיים הגיוני? בכל אופן השאלה היא למה הכוונה טהטה. היא נוטה לומר המון טהטה.

14/12/2006 | 10:21 | מאת:

הדס בוקר טוב ותודה על הפנייה, האדם שיידע להגיד טוב מכולם למה הכוונה ב"טהטה" שלה תהיה ... את. תינוקות בגיל הזה מתחילים לנסות להפיק את מגוון הצלילים שהם שומעים מסביבם. מכיוון שמה שמונע מהם לדבר היא חוסר הבשלה של תיבת הקול והשליטה על שרירי הלשון והחיך שלהם, הרי שהם מנסים להגיד משהו אחד אבל יוצא משהו אחר אבל האימון חשוב מאד: PRACTICE MAKES PERFECT (חשבי על כך שלא ניתן להגות את התנועה "ל" ללא שיניים... ). בגיל הזה ההמלצה היא לעשות שני דברים עם המלמולים המקסימים שלהם: האחד, לעודד אותם במלמול חוזר. זה למעשה תהליך העידוד לתקשורת מדוברת. חשוב מאוד. למעשה שפה אם חושבים על כך היא אינטרקציה בין שני צדדים. כך שאנחנו בניסיונות הדיבור שלהם צריכים להראות שאנחנו כאן ואנחנו מקשיבים :) דבר שני, לנסות לתמלל אותה. היא אומרת לך טהטהטה ואת אומרת לה לפי הקונטקס נכון ילדונת שלי, זו האמבטיה... אינטואיטיבית אנחנו עושים זאת מבלי לשים לב. המון בהצלחה ונשמח לשמוע אם הפירוש המילי לטהטהטה. אולי נרחיב את שפת התינוקות שלנו. רק טוב.