הילדה צורחת ללא הבחנה

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

11/12/2006 | 03:11 | מאת: טל

שלום שמי טל שאלתי היא כזו: בתי בת ה 5 חודשים החלה לפני חודש "מנהג" חדש היא צורחת ללא הבחנה יש לציין שהצרחה אינה בליווי בכי הילדה יכולה לצחוק לחייך למלמל ופתאום לשחרר צעקה מחרישת אזניים לאוויר העולם (אפילו כמה צעקות)ואז חוזרת לסורה אני ואישתי עשינו מעקב אחרי הצעקות ע"מ לעלות על דפוס מסויים בהופעתם אך לשווא הגענו למסקנה חד משמעית שהצרחות הינם מקריות בהחלט יש לציין שהילדה נבדקה בטיפת חלב ובבית החולים ולא קיימת שום בעיית שמיעה ,בנוסף הילדה מגיבה היטב לסביבה ממלמלת מדברת (אבא וכו') חשוב לציין שהצרחות מגיעות בעיקר בשעות הבוקר המוקדמות יחד עם ההתעוררות מהשינה רציתי לדעת אם התופעה מוכרת ו\או מה ניתן לעשות ע"מ לפתור אותה מצפה לתשובה בתודה מראש טל

11/12/2006 | 10:05 | מאת:

טל שלום ותודה על הפנייה, האם ילדתך בת 5 חודשים? או שנה וחמישה חודשים? נראה לי שחלה טעות בפרטים שרשמת. הילדה אומרת אבא? האם יש באוצר המילים שלה מילים נוספות? מה נאמר לכם בבית החולים ברגע שהבאתם אותה לבדיקה? מהי התזונה שעליה היא מתבססת? תמיד מומלץ לצלם את הסיטואציה שבה היא "צועקת" בכדי להראות מאוחר יותר לאיש מקצוע איך זה "קורה". האם תוכל לציין איך הילדה מגיבה היטב לסביבה? היא עדיין קטנטונת בכל זאת. האם היא נרתעת מזרים? הגיל מוקדם מדי לסיוטי לילה אם מדובר בחמישה חודשים. אם מדובר בשנה וחמישה חודשים הרי זה כבר יותר סביר. האם התרחש שינוי בסביבה הקרובה במהלך החודש האחרון? האם עברתם מקום? שיניתם תזונה? דמות חדשה משמעותית הגיעה אליכם? ברגע שיהיו בידיי התשובות אשמח לעזור כמיטב יכולתי וכמובן להפנות הלאה לאיש המקצוע המתאים. רק טוב.

11/12/2006 | 20:01 | מאת: טל

שלום שוב התשובות לשאלתך הם : הילדה אכן בת 5 חודשים ואומרת אבא (אפילו יודעת לזהות אותי ולקרוא לי באופן מכוון ) בשאר המקרים היא ממלמלת ואומרת הברות כמו (מה ,בה גה בררר וכו' ) היא עדין יונקת בלבד!!!בבדיקות השמיעה לא אמרו שום דבר מיוחד מלבד העובדה שהילדה שומעת מצויין ומגיבה היטב לסביבה לא נעשה שינוי בסביבה והילדה מגיבה באופן חיובי למדי לזרים היא אינה נרתעת ואינה מבוהלת בנוכחותם (ההפך היא מחויכת וחיונית) הצעקות אינם תוך כדי שינה אלא במצב ער ומפוכח, תודה מראש טל