קושי בהירדמות

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

29/11/2006 | 08:56 | מאת: אסתר

נכדתי בת שבועיים ובמהלך היום אינה ישנה יותר מחצי שעה רצוף. כאשר היא נרדמת לאחר בכי, היא לרוב מתעוררת אחרי חצי שעה. בלילה היא ישנה ארבע שעות ברציפות. במהלך היום (ובעיקר אחר הצהריים) היא מאד לא רגועה ובוכה הרבה. מה ניתן לעשות.

30/11/2006 | 11:02 | מאת:

אסתר שלום רב ותודה על הפנייה, התייעצתי עם אחות טיפת חלב לפני שהתיישבתי לכתוב לך ואני ממליצה בכל לב בגילאים הנמוכים משלושה חודשים לפנות לרופא ילדים ו/או לאחות טיפת חלב - אפשר גם בטלפון בכל בעיה קטנה כגדולה כי בדרך כלל אין לנו כלים להתמודד עם הקטנטנים האלו וחשוב לערב איש מקצוע. אם תוכלי לפרט את התזונה של הפיצית משום שזו היתה השאלה הראשונה שעלתה. מומלץ להכין רשימה קצרה של מה שהיא אכלה ולהראותה או לפרטה בפני רופא הילדים. כשמדובר בהנקה צריך להעריך כמה דקות בערך נמשכה ההאכלה. לפעמים צריך להעזר במשאבת חלב אם מדובר בהנקה משום שיכול להיות שהיא עדיין לא יודעת לינוק היטב ואז למרות שנראה שמשך ההנקה ארוך, למעשה היא אינה ניזונה היטב. בדרך כלל בעיות גזים מתפתחות קצת יותר מאוחר וצריך לבדוק עלייה במשקל. רופא ילדים יוכל לבדוק כללית את התינוקת ולהציע דברים אחרים והוא בוודאי מוסמך לעשות זאת היטב. בנוסף, כל אחת מטיפות החלב באזורך, בין אם הן מסונפות לקופות חולים או ממשלתיות יוכלו לעזור לך ולי נותר לאחל הצלחה מרובה. רק טוב