תזונה של ילד בן תשעה חודשים

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

31/10/2006 | 11:46 | מאת: חוה

שלום שאלתי היא מה צריך לאכול ילד בן 9 חודשים אשר יונק בבוקר ובלילה כמה ארוחות אילו ארוחות ומה לגבי שתייה בתודה חוה

31/10/2006 | 21:23 | מאת:

חוה היקרה, אינני מומחית לתזונת תינוקות וחלילה שאמליך לי כתרים שלא לי. אפשר לפנות לטיפת חלב ולבקש פגישה עם דיאטנית קלינית מוסמכת. בדרך כלל אמורה להגיע פעם בשבוע לסניף ואת רק צריכה לתאם פגישה מראש. יש גם דיאטניות של הקופות השונות. לגבי מקומות פרטיים או מקומיים: המלצה אישית - אם את מאזור המרכז הרימי טלפון או הגיעי לבית ממ"ש בשיכון דן. זהו מרכז לאמהות שמנהלת אותו אישה חמה בשם אלן שיין. הם נמצאים ברחוב הרוגי מלכות ליד קריית עתידים, יש שם הרבה חנייה והאנשים טובים מכל הבחינות. הם בדרך כלל לא גובים כסף או סכומים סמליים בלבד ואני בטוחה שייענו לכל בקשה בין אם עזרה פיסית או מידע. אני יכולה להמליץ בחום גם על מרכז קטנים גדולים ברעננה אבל שם אני עובדת ומעבירה חוגים ולכן אולי יהיו כאלה שימצאו בכך טעם לפגם. יש מרכז נוסף בשם מעגל משפחתי שהם טובים מאוד וממוקמים בהוד השרון. בכל המרכזים שמניתי - יש אנשי מקצוע לגיל הרך שמוסמכים לענות על השאלות שלך. אגב מההתנסות האישית שלי, הילדונת הפרטית שלי פשוט לא אכלה במהלך השנה הראשונה מלבד הנקה. בקושי בקושי למרות שביקורי הסבתות הותירה עליה את חותמן... אני הייתי מאוד מודאגת מכך, מה גם שהיתה ירידה מתמדת באחוזוני המשקל מאחוז מאוד גבוה למתחת אחוז 5% בסוף השנה הראשונה...לאחר כמה שנים של מריטת שערות (שלי) היא התחילה לאכול כמו שצריך. הדבר הראשון שרופא ילדים יציין בפנייך או ישאל באופן ישיר, האם הילדון שלך מתנהג כמו תינוק ממוצע? למעשה, האם את מודאגת מהתזונה שלו ואם כן למה? האם באספקטים אחרים של ההתנהגות של הילדון את רואה שינוי כתוצאה מהתזונה? האם הוא חיוני, משחק, סקרן, מתעניין בסביבה? הם תמיד ממליצים להגיע אליהם עם מחברת מעקב שבה את מתארת את התזונה של הילדון במהלך הימים האחרונים בכדי לתת להם אינדיקציה יותר ברורה (בין אם רופא או דיאטנית) על הכמויות אותן התינוק צורך. לפעמים לנו זה נראה מעט מאוד, אבל להם זה מספיק ולפעמים אנחנו מפספסים. בוודאי ישאלו גם על כמות חיתולים רטובים כמו גם מספר יציאות והאם הן סדירות. בכל מקרה שיהיה רק טוב