הולדת אח/ות

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

24/10/2006 | 14:12 | מאת: מירה

שלום אנו הורים לתינוקת מקסימה ונוחה בת שנה וחודשיים ומצפים לתינוק/ת נוספ/ת בעוד חודש וחצי (כל יום קורים ניסים...). ביתי ילדה נוחה ומאושרת ובחברת תינוקות קטנים אצל המטפלת ואפילו אורחים צעירים שמגיעים אלינו - היא מפגינה המון אהבה לתינוקות - מנשקת מחבקת משמיעה קולות של חיבה, כך גם מחבקת כל הזמן את בובתה. היא ילדה מבינה ומפותחת בכל המובנים - רצה, משתוללת, אומרת מספר מילים, מבינה הוראות, עירנית לסביבה - כל פעם שעובר מטוס או ששומעת חתולה מגיבה בהתאם. אני תוהה: 1. האם עלי להכין אותה שיוולד לה אח/ות? אם כן, מתי וכיצד? בד"כ כשאבא שלה מגיע הביתה אני מספרת לה על כך כחצי דקה לפני שהדלת ניפתחת וכך היא מקשרת בין המלל למציאות, האם נכון לנהוג כך גם לגבי הלידה? 2. ביתי קשורה מאוד לאביה ומעדיפה אותו על פני, ובעלי מטפל בה באמת בשמחה - מקלח יום יום, משתולל איתה, ומגיל חצי שנה קם אליה בלילה לתת לה בקבוק. האם סביר שהיא לפתע תקנא כשאני אניק או אטפל בתינוק? וכיצד עלי להגיב? סליחה על האריכות, ואשמח גם לתגובות של קוראות עם ניסיון דומה...

24/10/2006 | 20:15 | מאת:

מירה שלום רב, אני מתנצלת אך אינני מבינה גדולה בנוגע לשאלה שהעלית. די בכך שאגיד שלי יש ניסיון רק עם ילד אחד... ניסיון אישי שלי. מכיוון שלצערי זה אינו תחום ההתמחות שלי או מהעניינים בהם עוסק הפורום לא אוכל לענות לך היטב וההודעה תוסר בעוד יומיים. רק טוב.