בן שנתיים ולא מדבר

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

23/10/2006 | 17:54 | מאת: שלומציון

שלום.רציתי לדעת האם ילד בן שנתיים וחודשיים שמבין מה מדברים אליו .ילד עירני ורגיש ,הולך לגן שנה שניה ולא מדבר בכלל עדיין רק ג'יבריש. האם זה נורמלי ?

24/10/2006 | 07:45 | מאת:

שלומציון שלום ותודה על הפנייה, אענה מאוחר יותר בפורום אבל הייתי ממליצה לשלול בעייה באבחון אצל קלינאית. יכול להיות שיש לו איחור בתחילת דיבור וזה בסדר גמור, רק שאם יש בעייה צריך לבחון את זה ולטפל מהר. יש ברשת את אתר קלינאי התקשורת הישראלי שתוכלי לברר כיצד ניתן לבצע אבחון מהיר. מלבד ההבנה המלאה שהוא מראה, האם יש בו תסכול על כך שאינו מדבר? האם הוא מחווה סימנים - בין אם מומצאים על ידו או לא? אשמח לשמוע עוד פרטים ובכל מקרה אאחל לטוב