הילד אינו מגיב כשקוראים בשמו

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

18/10/2006 | 14:13 | מאת: המודאגת

שלום רב לכם הילד בן שנה ו-3 חדשים אינו מגיב כשאני קוראת בשמו. בדיקת שמיעה תקינה.אני מנסה בכל הזדמנות לקרוא בשמו גם כשהוא מסתכל בטלויזה והוא לא מגיב בכלל. ולא מפנה את ראשו אלי. אנא תשובתכם בהקדם כי אני מודאגת . תודה מראש המודאגת

18/10/2006 | 22:20 | מאת:

שלום למודאגת. יש לי עצה שלמדתי בארצות הברית שמאוד מאוד עוזרת להעריך מצבים. אם יש באפשרותך להציב מצלמה בחדר המרכזי בו הילד נמצא במהלך מספר שעות ולתעד מספר סיטואציות - זמנים שונים ועל פני מספר ימים (גם אם סיטואציות קצרות), תוכלי להתרשם בעצמך מהמצב, קודם כל את לבד. אין מי שמכיר את הילד היטב כמוך. זה אחרת להיות חלק מהסיטואציה ואחרת לשבת ולראות את זה כצופה מהצד. שנית שאינה קשורה להתרשמותך, הייתי לוקחת את הילד לאיש מקצוע לגיל הרך שהיה איתו בקשר במשך הזמן הזה. דעה מקצועית. רופא ילדים הוא הכתובת הראשונה שלי. אגב, גם לו/לה יהיה הרבה יותר קל להעריך את המצב אם תגיעי אליו עם תיעוד. תוכלי להראות לו ממה *בדיוק* את מוטרדת. יכול להיות שבדיקת השמיעה שערכו לילד לא היתה מוצלחת/מדויקת מספיק. אני אישית מכירה ילדון מקסים וסופר אינטליגנטי שעבר באופן מושלם שתי בדיקות שמיעה. לא אחת, שתיים. הוא שם לב לאן הנוכחים מפנים את הראש ועקב אחריהם ברגישות... ועדיין, יום אחד אימו טרקה לידו את הדלת והוא לא מצמץ. אז ערכו לו בדיקה מקיפה וגילו שיש לו לקות מרשימה בשמיעה. לא להשמיע קולות אדירים בכוונה! *זה* יכול לגרום לבעיית שמיעה... אני לא צוחקת גם בזה כבר נתקלתי. ואת צריכה לקחת בחשבון שיכולה להיות בעייה כזו או אחרת. אני מקווה ב*כל* לב שזה אינו המצב. אם זה כך, הילדון שלך עדיין קטן מאוד ויש עוד זמן לתפוס את הבעייה "בחיתוליה" - עכשיו זה הזמן הקריטי לפעול. לא לדחות דברים אלא להיפך. אני אומרת את זה מהמקום הכי טוב. אשמח להשאר בתמונה ומקווה לעזור בכל מקרה. רק טוב

22/10/2006 | 10:29 | מאת:

שלום למודאגת, קראתי שוב את התשובה שלי והיו חסרים לי מספר פרטים לענות טוב יותר אם תרצי. לא ציינת אם הילד יוצר קשר עין והאם הוא התחיל להרכיב מילים. אלו שני פרמטרים חשובים שתישאלי עליהם בכל מקרה. למעשה תישאלי אם הילדון שלך הצליח ליצור איתך סוג כזה או אחר של תקשורת. בין אם במחוות ידיים כמו הם הם הם עם יד לפה כשהוא רעב, ביטוי מילולי של מילים "את זה", לא כניד ראש וכו. לי יש במשפחה ילד מיוחד ואהוב שהתגבר על קשיים מרובים והיום הוא מדבר ושואל ומביע ויש לו עוד כברת דרך ללכת אבל אין ספק שזיהוי הבעייה בגיל המוקדם הובילה אותו למקום הרבה יותר טוב, יחד עם הורים קשובים מאוד. את מוזמנת להתקשר אליי אם תרצי לטלפון: אפס חמש שבע, שש שלוש שלוש אפס אפס שבע שבע.

06/12/2006 | 22:48 | מאת: אמא פעם שנייה

לפני כ-5 שבועות ילדתי בת מקסימה הלידה עברה בשלום וגם מהלך ההיריון היה תקין , אבל יש דבר אחד שמטריד אותי מאוד , התינוקת לא מחייכת , האם זה מעיד על פגם כלשהו בהתפתחות?