תינוק שצורח כמו פקס

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

17/09/2006 | 12:53 | מאת: סיון אדלר

בני בן 6 חודשים ובעבר היה מדבר אוהא הואי ואגו אבל היום לרוב הוא צורח כמו פקס וזה ממש צרחות מחרישות אוזניים ולפעמים הפנים שלו מאדימים מרוב הצרחות ברצוני לציין שזה לא צרחות של בכי אלא של התלהבות ודיבור עם הצעצועים, הבכי נשמע נורמלי כמו תמיד. האם זה מצב שצריך לעקוב אחריו ואם כן למה לשים דגש? או שזה נורמלי? מהאם המודאגת

18/09/2006 | 02:15 | מאת:

שלום לסיון ותודה על הפנייה, אני מתנצלת אך אינני מבינה את השאלה הנשאלת - אנא, באם תוכלי להאיר את עיני לגבי מהות הבעייה. את מספרת שהתינוק שלך הינו בן חצי שנה, שבעבר (אם תוכלי לציין מתי?) כבר החל למלמל ולדבר והיום הוא צועק - הוא רק צועק? האם הוא צועק מבלי למלמל - האם זנח את כל המלמלולים? על איזו תקופת זמן אנחנו מדברים? האם התינוק עבר בדיקת שמיעה לילוד בבית החולים והאם במעקב אצל רופא ילדים או אחות טיפת חלב? האם חל שינוי מהותי בהתנהגות שלו? במידה והתשובה לכך היא כן, הייתי פונה לרופא הילדים המכיר את התינוק בכדי לבדוק אם הכל כשורה -גם בכדי להרגיע אותך ואז אם תוכלי אשמח להבין במדויק יותר מה הבעייה ואיך אני אוכל לעזור. רק טוב ושנה טובה

18/09/2006 | 11:13 | מאת: סיוון

הצרחות ממש צורמות ולפעמים שהוא צורח הפנים ממש מאדימות ואני צריכה ללטף אותו או לדבר איתו בשביל שיפסיק לצרוח הוא יכול לצרוח כמה דקות ושמתי לב שהוא לא רוצה משהו למשל בקבוק אז הוא גם צורח אבל הוא גם צורח וממלמל לצעצועים שלו בקיצור לעקוב, ועם זה ממשיך לאן לפנות? או בעצם אם זה נורמלי עד איזה גיל?