מתי הם מתחילים ללמוד לדבר?

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

13/09/2006 | 10:40 | מאת: מרי לו

קראתי מחקר ממש מעניין שהראה שהתינוקות לומדים לדבר בגיל מוקדם מאוד ולכן יש להם יכולת להבין מה אומרים להם גם זמן רב לפני שהם יודעים לדבר... מרתק לדעתי.... http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=2923

13/09/2006 | 18:23 | מאת:

שלום למרי לו ותודה על הפנייה, בהחלט מאמר מרתק, אם את יודעת אולי את הקישור המדויק אל המאמר עצמו, אשמח לקרוא. אני אשתדל להעלות עוד היום בערב מספר מחקרים נוספים העוסקים בתחום, בשורה התחתונה, טוענים שהשנה הראשונה היא קריטית להתפתחות מרכז השפה במוח ובאופן כללי ההתפתחות הקוגניטית בשנה הראשונה היא מאוד משפיעה ומכרעת. יש מחקר המדבר על כך שכבר בגיל שלושה שבועות תינוקות מראים הבנה לקשר שבין מילה לאובייקט - הראו תמונה של איש זר ותמונה של אבא לתינוקות והתינוקות הפנו מבטם מהתמונה השגויה. מרתק בעיניי. תודה על המאמר ורק טוב