מסכימה עם הכתבה על חשיבות הידוק הקשר..ומציעה ..

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

10/09/2006 | 12:14 | מאת: דורי

ממליצה לכם על חוגי מוזיקה ותנועה... גם מנגנים..אבל העיקר..זוכרים את השירים..את המגע והמפגש עם אמא/אבא. ואוירה הקסומה של אור חושך אביזרים וצלילים. קחו חוג כזה קרוב לביתכם, הם גדלים כל כך מהר. אחר כך החוגים הם בלי הורים..

12/09/2006 | 01:51 | מאת:

דורי היקרה שלום ותודה על הפנייה, אם בגוף הכתוב הסתתרה שאלה לגבי דעתי באשר לחוגי מוסיקה לקטנים הרי שאם הדברים נעשים היטב ובכשרון ומתוך מקום של כבוד לתינוקות ולילדים הרי אני מברכת על כך. יש מספר נשים יקרות הפועלות באופן יוצא מהכלל - לפי סדר האלף בית שלא אואשם בדירוגים: יעל אורנן - ילדוג'אז, דוקטור אווה ברנד מבר-אילן, מיכל (מיקי) חפר - שיטת גורדון מהוד השרון, נוגה פסקה - חמ"ל ועוד מחיפה, אילאיל שרון - חמ"ל והעשרה מוסיקלית מתל-אביב וכמובן ליאורה שלזינגר (לאו דוקא בעבודות בלולי) ואישה שנגעה בי אישית, הדוקטור טלי גורלי-טוראל. אם יש לכם אפשרות להשתתף בפעילויות כאלה מומלץ בחום. מלבד זאת אבקש לכבר את העובדה שהפורום אינו למטרות פרסומיות ואשמח אם תמנעי בעתיד מהמלצות אישיות עצמיות. רק טוב.

22/09/2006 | 12:48 | מאת: דידי

נראה לי נורא פלצני לקחת תינוק ללמוד לדבר או לסמן או WHATEVER וגם חוג מוזיקה - מי צריך את זה כשיש אמא בבית עם התינוק? מה אני לא יודעת לשים דיסק עם מוזיקה?!

23/09/2006 | 00:54 | מאת:

דידי היקרה, זהו, נגמרה ארוחת החג ואני מתיישבת לענות לך. אני לא רואה סתירה בין מוסיקה בטייפ בבית לבין חוגים אחרים. זה נפלא וזה נפלא. אם התינוק משתף פעולה ולך נוח ונחמד אז אין שום בעיה. מומלץ בכל זאת להתרשם - יש הרבה מאוד פעילויות שהמפגש הראשון בהם ניתן חינם אז המלצתי היא לצאת ולראות. אולי תופתעי לטובה :) אמא היא הכל, אבל דווקא מאותו מקום אולי גם לאמא אפשר לפעמים לחדש וגם לרענן דברים. שירה לתינוק אינה כמו דיסק, דיבור וסיפור לתינוק אינו כמו קלטת. אני מאוד לא אוהבת את הביטוי "זמן איכות" אבל זה באמת זמן שאת נטו עושה משהו עם הילד ואת יודעת וגם הוא שזה זמן של שניכם להינות. כשאת בבית איתו תמיד יש דברים לעשות ושוב, אין בכך כל רע. תינוק צריך להחשף להכל אשמח לתגובתך