איך זה מסתדר עם הכתבה של אושרת קוטלר

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

10/09/2006 | 12:01 | מאת: מורה לחינוך גופני לגיל הרך

ועם הכתבה מהורים וילדים - את אומרת שאתם עובדים עם אנשי מקצוע אבל הם לא ממש סגורים שצריך חוגים בגילא הזה. אני מלמדת חינוך גופני ועושה גם גימבורי וחשבתי ללמוד על השיטה אבל אז ראיתי את הכתבה. לי אין ספק שצרי לעשות דברים אבל כאמא בעמי גם לא להגזים. את לא חושבת שזה יותר מדי בגיל הזה הקטן?

12/09/2006 | 01:37 | מאת:

שלום למורה היקרה, אם תרשי לי אענה על שתי שאלות יחד, גם על זו ששאלה מישהי אחרת בנוגע לחוגים למוסיקה לגיל הרך מאוד. אתמול שוחחתי בטלפון עם דוקטור אילנה רכס מוינגייט המתמחה בחינוך לגיל הרך, את בוודאי מכירה אותה. השאלה הראשונה שנשאלתי היתה (ברוח הדברים) - איזה איכות יש בחוג שתינוק בן מספר חודשים יכול להינות ממנה בצורה כזו שלא היה נהנה עם אימו או בן משפחה קרוב. השאלה היא מצוינת. תשובתי היתה שאנחנו ממקדים תשומת לב והרבה מאוד כבוד לתינוק מהמקום שאנחנו פועלים בו. הדבר האחרון שאני עושה הוא לדחוק בתינוקות "הלאה" ומאוד מנסה "לזרום" איתם ולקרוא את הרצונות שלהם ולהתאים את עצמי מולם. חידוד יכולות שלנו הגדולים אם תרצי. אם כל המכלול הזה עוטף יותר ונותן מקום שבו גם לילד יש אפשרות להתבטא הרי שלא עשינו רע ולהיפך. בנוסף ציינתי כבר מספר פעמים שהשיטה בה אנחנו עוסקים היא אינה מוחלטת וכל הורה צריך לקחת את הדברים שאיתם הוא מרגיש בנוח. סימנים הם אינם פסגת השאיפות שלי מתינוק אלא סביבה עשירה ומגוונת שפתית, חמה וקשובה יותר ולמרות שזה נשמע כמו סיסמאות ריקות אני מזמינה אותך לבוא להתרשם או לראות את קטעי הוידאו שלנו ברשת. אשמח לשמוע שאלות נוספות, רק טוב.