מקסים!!

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

09/07/2005 | 22:49 | מאת: שירה

ליבי שלום, רציתי להודות לך על הפורום הנהדר הזה ועל היותך כל כך סובלנית (לאמהות לחוצות כמוני:) )... שאלה לי אליך - הנסיך (היום כבר 1 וחודשיים) למד את השיטה תרתי משמע.. והיום החל לסמן סימן חדש שלא הכרתי ולא אני לימדתי אותו. יכול להיות שהוא המציא סימן לבד? ואם כן איך להתייחס? להמשיך או לתקן אותו לסימן הנכון? תודה רבה רבה, שירה. נ.ב מתי נפתח קורס בחיפה? חבר של בעלי (לא פחות ולא יותר..) מעוניין לבוא עם אשתו.

10/07/2005 | 01:13 | מאת:

שלום לשירה. חייכת אותי בהודעה שלך. אם תוכלי לפרט קצת יותר את החשיפה של הנסיך לסימנים? מתי התחיל? כמה בערך מסמן? אני מתנצלת על שאיני זוכרת אותך למרות שאת נשמעת לי מלאת חיוכים לפחות כמוני. לגבי הסימנים, יכול להיות שהוא המציא לבד, בטח .אבל האם את בטוחה שאת יודעת למה הוא מתכוון בסימן? הייתי מחכה כמה ימים ומאששת אם הוא ממשיך לסמן על אותו חפץ או משמעות. או שהייתי משחקת איתו בניחושים כדי להבין מה הוא רוצה (אם זה "שטיח", "צפרדע" וכו') האם עוד מישהו בסביבה משתתף איתכם בעשייה וביישום הסימנים? אם כן, הייתי ממליצה לשאול אותו. לגבי השאלה החשובה, אם כבר הבנת על מה הוא מסמן, עומדות בפנייך שתי אפשרויות הראשונה, להתאים עצמך אליו והשנייה במידה והסימן אינו סימבולי, אינו מייצג מספיק את האובייקט, לתת לו לסמן את המשמעות כפי שהוא רוצה אבל לדבוק בסימן המקורי. הטעם לכך הוא שהסביבה צריכה להכיר את הסימן. ההתפתחות המוטואית שלהם לא תמיד מאפשרת להם לדייק בסימון אבל בסופו של דבר, הם יגיעו לסימן שלם. אנחנו רק צריכים לדעת שהם "בדרך" ואת ההוכחות לכך הם מספקים לנו בשפע כמו שהוא יגיד או בוודאי כבר אומר "לב" ואז מגיע ל"חלב" כך גם הדיוק בתנועות. לגבי קורס בחיפה, הייתי ממליצה להתעדכן באתר או לשלוח לנו דואר אלקטרוני עם כל הפרטים על מיקום ויצירת קשר ונחזור אליכם. אשמח לענות על שאלות נוספות ובהצלחה! נראה שאתם על דרך המלך ועוד מעט תוכלי לשוחח איתו באופן מלא.