מידע נוסף

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

31/07/2006 | 18:25 | מאת: האמא ששאלה על "לשחק"

שלום, אני האמא ששאלה אותך על המילים "לשחק" "לטייל". כתבת לי שצריך לראות. איפה אפשר לראות? קניתי את הספר הראשון - מקסים!!! באמת. הרבה זמן חיפשתי ספר מתאים וזה ממש ממש מעניין את הילדה כי יש תמונות של ילדים ולא של חיות שהיא לא בהכרח מכירה. הבעיה היא שלילד בן 4 חודשים שאליו כתוב שהספר מיועד, מילים כמו גדול, קטן, קר חם, אינן רלוונטיות עדיין ודווקא מילים כמו לצאת או לשחק שאולות כבר מהעולם שלו. בספר יש רק 11 מילים שמתוכן 4 היו לי שימושיות (לאכול, חיתול, עוד ולישון). איפה אפשר למצוא ולראות את יתר המילים? יש איזה אתר של שפת הסימנים הישראלית שמפרסמים שם את הסימנים?

01/08/2006 | 00:06 | מאת:

שלום שוב לאמא ששאלה, את מוזמנת להשתתף באחד המפגשים שלנו. לאנשי מקצוע ולמסיימי הקורסים אנחנו מציגים "סימנייה" שמכילה 60 סימנים ראשונים לתחילת שפה, סימנים שנבחרו על ידי מומחים לרכישת שפה בארצות הברית אשר את כאמא מוזמנת לבחור מתוכם את המילים הרלוונטיות לתינוקך ולך. בסימנייה הזו יש גם את המילים שהזכרת. הספר הוא ספר ראשון ויש ספר שני שאינו בהכרח השני בסדר אלא משלים אותו מבחינת טכניקת לימוד הסימנים. עניתי על כך מספר פעמים בפורום ולכן לא חזרתי אבל אציין זאת כאן, השיטה שלנו כוללת שני "עולמות" תוכן האחד של המבוגרים והשני של הקטנטנים. דווקא השני הוא מעולם התוכן של הקטנטנים ותוכלי למצוא בו "אמבטיה", כדור, כלב חתול וכו'. דווקא סימנים מעולם התוכן שלהם או שמא עליי לא להגיד לאו דווקא, הקטנטנים ממהרים ללמוד כמה שיותר מהר, אבל אנחנו רוצים להבין מהם את הצרכים הבסיסיים שלהם שמופיעים בספר שרכשת. החוכמה היא להציג סימנים נוספים בכל פעם כך שלפחות אחד מהם הוא מעולם התוכן של הגדולים. מקווה שהבהרתי את עצמי ואם לא, אשמח לענות על שאלות נוספות.

01/08/2006 | 00:13 | מאת:

יש מעט מילים שמופיעות במדריך המצולם שתוכלי להגיע אליו דרך הקישור משמאל ובנוסף, יש במכון וויצמן הדגמה פשוטה על שפת הסימנים. לגבי חומרים לילדים, ככל הידוע לי בהתאמה לתינוקות החומרים שלנו הם היחידים הקיימים בשוק ולוואי והמצב היה שונה. לגבי מילון לשפת הסימנים תוכלי למצוא באתר המכון לקידום החרש הפנייה כיצד לרכוש מילון ממוחשב המכיל כ-4000 סימנים ובנוסף בבית אגודת החרשים (ליד אצטדיון בלומפילד) תוכלי לרכוש - ממליצה על תאום מראש, את שער לשפת הסימנים שהוא מילון ככל המילונים המכיל כ-1000 מילים אם אינני טועה. למכון לקידום החרש יש אתר חדש המכיל הרבה מאוד מידע על הקהילה ובנוסף, יש להם קורסים ללימוד שפת סימנים. אני חייבת לציין שאם המדובר ברכישת שפה לתינוק ללא קושי שמיעתי, (אלא אם כן מדובר בשפת אימו או מישהו מהמשפחה הקרובה שדובר באופן רהוט את שפת הסימנים), מומלץ שלא לחשוף את התינוק לשפת סימנים מלאה משום שהדבר דומה לכל חשיפת שפה זרה אחרת כמו אנגלית או צרפתית בבית שאינו דובר את השפה. אם תרצי אוכל להאריך על העניין רק טוב לכולנו בימים טרופים אלו.

07/08/2006 | 13:08 | מאת: הילה

זהו האתר של המכון לקידום החרש, האחראי על תוכנית ההכשרה למתורגמנים לשפת סימנים ולפי ידיעתי האתר הנרחב ביותר העוסק בשפת סימנים. לצערי, אין להם באתר מילון קטן לשפת סימנים וחבל. את תמיד מוזמנת לשאול סימנים נוספים ושאלות נוספות.

07/08/2006 | 16:39 | מאת:

הילה טעתה בהפנייה לקישור. הסיומת שונה.