סימון להנקה

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

24/07/2006 | 10:58 | מאת: אמא אחת

כן, ראיתי שיש את הסימן "חלב", אבל זה ממש לא זה. עם שני ילדי הגדולי (יותר) הקפדתי לאורך כל הדרך (וביחוד עם התחלת המוצקים) על הבדל בין "לינוק" לבין "לאכול". כידוע הנקה היא הרבה יותר מאוכל, לא משנה מאיזה סוג. אז מה עושים? איך בכ"ז אפשר לסמן לה? תודה רבה

24/07/2006 | 13:21 | מאת:

שלום לאמא אחת ותודה על הפנייה, את יכולה להבדיל באופן מאוד ברור בין הנקה לבין אוכל על ידי שימוש בשני סימנים שונים. הנקה זה סימן של "חלב" ומאכלים מוצקים הם "לאכול" (קצות האצבעות של יד אחת צמודות אחת לשנייה בתנועה של הכנסה לפה). רק שלפי השימוש בשיטה מומלץ לא להגיע להבדלים שאינם משמעותיים בסימון שונה כלומר לא אסמן באופן שונה על פי הסימון הספציפי שלו "טרקטור" וגם "אוטובוס" וגם "מערבל בטון" וגם "בימבה" וגם "רכב" רגיל אלא אסמן לכולם את הסימן "אוטו" אולי "אוטו"+ "גדול" לגבי אוטובוס כי שוב, ההכוונה היא לקראת קטגוריות שפה והבנה שפתית עשירה יותר ולא התמקדות בשפת הסימנים עצמה. אשמח לענות על שאלות נוספות במידה ולא עניתי על שאלתך במלואה. רק טוב

26/07/2006 | 10:15 | מאת:

נכנסתי לקרוא את התגובה שלי ואולי לא הייתי ברורה מספיק. אני הייתי ממליצה להתמקד על סימנים נוספים ולא על סימן המבדיל בין "אוכל" מוצק לחלב. באיזה סימן לבחור? בסימן שמייצג את מה שהתינוק אוכל ממנו יותר. אם המדובר רק בתחילת החשיפה למוצקים אז להתמקד יותר בחלב ואם בשלב מאוחר יותר כשהחלב הינו רק משלים אז במוצקים.. סימן ל"מוצץ", סימן לבובה או בובת חיה אהובה, סימן ל"ספר", "אמבטיה" וכו' עדיפים בעיניי. מקווה שהשלמתי את תשובתי.