סימן לפתוח

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

18/07/2006 | 18:40 | מאת: מורן

שלום רציתי לדעת אך אני מסמנת לפתוח. ביתי משחקת איתי בלפתוח את הדלת ואני מאוד רוצה לדעת. תודה מורן

19/07/2006 | 21:30 | מאת:

שלום מורן ותודה על הפנייה, למילה "פתוח" יש שלל סימנים כי יש לפתוח חלון או לפתוח דלת או לפתוח קופסא וכו'. אנחנו משתמשים בסימן המדמה פתיחה של קופסא קטנה ותיכף אסביר כיצד לסמן אותו. בכל מקרה, מכיוון שאיננו מעוניינים ליצור רצף מלא של סימנים אלא סימנים "ראשיים" אנחנו בוחרים במילים המשמעותיות ביותר לתינוקות והפועל לפתוח אכן מהווה חלק מהבסיס הראשוני הזה. לפתוח מסמנים בפתיחה מודגשת של הידיים ותינוקות מסמנים אותו בדרך כלל בפתיחה מודגשת של היד - אגרוף נפתח. כמבוגרים עדיף להדגיש את הפתיחה בשתי הידיים כי הסימן משמעותי יותר. בהצלחה. אשמח לשמוע על התקדמות. רק טוב