שפת הסימנים במישגב

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

06/04/2006 | 09:20 | מאת: סתיו

הי ליבי, האם יש קורס להורים באיזור מישגב (גוש שגב)? מתי מתחילים לילמוד את השפה? כשהתינוק נולד? לפני? תודה.

06/04/2006 | 09:25 | מאת: סתיו

ליבי, קראתי את ההודעה לפני והבנתי שמתחילים להשתמש בשפה מגיל 4 חודשים, למה לא להתחיל לסמן כבר בחודש הראשון?

06/04/2006 | 09:48 | מאת:

שלום סתיו ותודה על הפנייה, תוכלי לקבל מידע גם מאחיות טיפת חלב של מכבי במשגב. היתה לנו שם פעילות עניפה. כמו גם בכרמיאל. אנחנו התחלנו לפעול לקראת יישום השיטה בגני הילדים במשגב. לשאלתך השנייה, אפשר בהחלט לחשוף לסימנים מהחודש הראשון אבל ייארך הרבה יותר זמן לקבל סימנים חזרה. ההמלצה שלנו אחרי הרבה ניסיון בארץ וממחקרים בחו"ל שעדיף עם הילד הראשון (טפו טפו טפו :)) להתחיל בגיל ארבעה חודשים לערך, כדי לקבל סימנים ראשונים תוך חודש עד חודש וחצי. עם הילד השני, אחרי שכבר טעמת את פירות השיטה, אפשר להתחיל ממש מלידה. שוב, אני ממליצה לקרוא בדף הבית שלנו על איך מתחילים. שני סימנים בלבד עם כמה שירים אשמח לענות על שאלות נוספות.