מתי תינוק מתחיל לתקשר?

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

04/04/2006 | 20:46 | מאת: תמר

שלום, אני מבינה שאפשר ללמד את התינוק מגיל ארבעה חודשים את שפת הסימנים, מתי הוא מתחיל להשתמש בה? שאלה נוספת: האם לימוד שפת הסימנים עללוה לעקב את התפתחות הדיבור אצל הילד או לקבע אותו לתקשורת ספציפית? במיוחד כאשר לילד יש נטייה לתקשר בדרכים אלטרנטיביות כמו סימון או בכי וכו'. תודה רבה.

05/04/2006 | 00:56 | מאת:

תמר שלום ותודה על הפנייה, אם תתחילי עם שני סימנים ראשונים בגיל ארבעה חודשים תוכלי לראות אותם "בחזרה" כחודש וחצי לאחר מכן. ככל שהתינוק יהיה גדול יותר (גיל) משך הזמן לרכישת הסימנים הראשונים יהיה קצר יותר. יש שוני בין תינוקות וגם בין הורים. למשל יש תינוקות מתוסכלים יותר מכך שלא מבינים אותם וימהרו יותר לסמן חזרה לגבי עכוב שפתי כתוצאה מחשיפה לסימנים. סימנים הם חלק מההתנהלות שלנו. אנחנו מסמנים נפנוף לשלום, מחיאות כפיים והרמת ידיים למעלה עם התינוק ונהנים מאוד. אין למעשה הבדל בין סימן כזה לאחד מהסימנים שאנחנו מוסיפים לתקשורת. האם חששת אי פעם לחשוף את ילדך לסימון של "ידיים" סביר להניח שהתשובה היא לא. אשמח לשמוע עוד מהמדריכות האחרות שלנו - ובכל מקרה, רק טוב.