הצילו..דחוף..מה עושים?

דיון מתוך פורום  'שפת אם' - תקשורת דואלית עם תינוקות

07/03/2006 | 21:55 | מאת: אמאלה..

היום ביתי בת השנתיים וחצי החליטה לזרוק את המוצצים לפח.... היא החליטה שהיא ילדה גדולה.... יש לציין שהיא במשך שעות היום עד בערך 17:00 בערב ללא מוצץ... רק בסביבות שעת ארוחת הערב והשינה היא לוקחת מוצץ. אך מכיוון שהיא פתאום החליטה לזרוק לפח החלטתי ללכת איתה עד הסוף.... וזרקנו לפח הגדול בחוץ...כמובן לאחר שהבהרתי לה שאין יותר מוצצים גם בלילה ושהיא עכשיו ילדה גדולה!!! תיעדנו הכל בתמונות כמובן וגם כדי שכשתרצה אני יוכל להמחיש לה ע"י התמונות שהיא זרקה את המוצצים! והנה שעת המבחן הגיעה והשכבתי אותה לישון וכמובן היא דרשה מוצץ..... והזכרתי לה שהיא זרקה אותם והראיתי לה בתמונות...אבל היא בשלה והיא בוכה .... אני מציעה לה לקרא סיפור אבל כלום היא רוצה מוצץ.... מה עושים?????? שניה אחרי יש שקט....האם התגברה והלכה לישון??? לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא אני לא מאמינה.....היא מצאה איפה שהוא מוצץ...שכניראה שכחנו לזרוק.... מה עושים????..היא ישנה עכשיו....האם לקחת לה עכשיו את המוצץ? תעזרו לי בבקשה!

08/03/2006 | 01:57 | מאת:

שלום לאמאלה ותודה על הפנייה, נראה לי שבאופן סביר תהליך הפרידה וההשלמה עם הגמילה מהמוצץ (כמו כל תהליך גמילה) עלול לקחת כמה ימים וממה שאת מתארת זה המצב. אינני רואה כאן כל סיבה לדאגה. אחרי שייגמר מלאי המוצצים שנמצאים בבית אני בטוחה שהכל יסתיים בשלום. איננו עוסקים במוצצים בפורום הזה ולכן הודעתך תמחק תוך מספר ימים. רק טוב.